(צילום-דב פוניו)
במהלך חג הסוכות הציפו מטיילים רבים את סביבת ערד. הייתי אומר, שהמטייל "העממי" הבלתי מאורגן גילה את האפשרויות הגלומות בשבילים כאשר נקודת המוצא שלו בערד. מסר תיירותי שכל כך מתבקש- ורק עיריית ערד לא מוצאת תחנת מידע ראוייה כדי לקרבו אל ציבור אוהבי המדבר שטרם שמעו עליו.
היעדים הנפוצים: נחל וגב קינה, נחל כידוד, עוקף ערד מזרח, נחל אבוב. ארבעת הבורות. למיטיבי לכת נחל צאלים על כל מגון אפשרויותיו. כמובן, מתווסף לאלה שביל ישראל שעובר דרך ערד.
מאת: דב פוניו, קבוצת קשר ערד-מדבר יהודה
אגב גב קינה- הגב עדיין מלא עד מחציתו. ננקה מהם את מקצת שקיות הניילון שהתעופפו ברוח ונווכח שמי הגב אינם מעופשים. עדות לכך: מי שיושב בשקט וממתין כמה דקות, רואה המוני צפורים נוחתות ליד הגב כדי ללגום מהמים.
אחרי שגמרנו לדלות את שקיות הניילון וישבנו להתבונן בצפורים, ירדה אלינו חבורת גולשי מצוקים (בלי קסדת מגן!)שהחליטו לקצר את הדרך. תמונה מצורפת.
נערכו 3 סיורים בימי החג
בפתח החג, בליל ירח מלא יצא סיור "מקיף ערד מזרח"- ירידה לנחל כידוד ועליה דרך מעלה פראים אל מצפור גורני. השתתפו 21 סיירים מגיל 8 ועד 80. המיוחד היה הפעם נתיב ירידה חדש ומקוצר אל נחל כידוד- וכן שימוש ראשון בשביל גמלים העובר מעל גדות נחל כידוד. מחזה יפה לראות את קניון הנחל נמתח מתחתנו מואר באור הירח.
לסיור השני באור היום הגיעו 33 מטיילים- חלקם מארגון הנוער "יהודה הצעיר".
היעד היה: מתחם "רוג'ום סלאמה " (אתר שכנראה קיים כבר 4000 שנה). מסלול פשוט ונוח בקרבת אזור התעשיה. מה גם שאל ארגון "יהודה הצעיר" צורפה גם מאבטחת/חובשת שבאחת הירידות מעדה ונשרטה קלות אך טופלה בכוחות עצמה. לקראת סיום הטיול אחת החניכות נפגשה עם סלע בולט וקבלה שריטה בראש- וחולצה על ידי רכב שטח שחנה בקרבת מקום (בדיעבד התברר שהנזק היה מזערי). ללמדנו: לא טוב ללכת עם הראש בקיר.
הסיור השלישי נקבע ליום שישי לאחר החג. יצאנו בשעה 14.00 אל עבר צוק תמרור. הגיעו 31 משתתפים- מהם שליש לא תושבי ערד.
הירידה במעלה זרון תמיד חוויה. השביל שיורד בפיתולים מתונים אל עבר מצד זוהר ומזכירה ימי קדם בהם היה זה הנתיב הראשי מבקעת ערד אל ים המלח. מאז סימון הנתיב לפני שנה וחצי המטיילים "הצביעו ברגליים" ועשו את השביל ממש דרוך-אפילו הסימון נהיה מיותר. השביל פשוט מוביל את המטייל. אין ספק- שביל מעלה זרון מצא את מקומו המכובד כ נתיב הדגל המרכזי של מדבר יהודה הדרומי.
כאמור, בימי חג הסוכות בסיורים אלה השתתפו 85 מטיילים. תחברו אל מספר זה רבים אחרים שהרהיבו עוז לצאת לטייל בצורה בלתי מאורגנת- תקבלו תמונה מעודדת למדי. מה רבה התועלת שאפשר להפיק משבילים אלה. גם להכיר את סביבת מדבר יהודה וגם להביא תיירות עממית לערד. שלא יהיה יותר גרוע.