פרטים נוספים
יין במדבר זה מה שאנחנו עושים!
יינות לבנים ואדומים במהדורות מוגבלות מענבי הכרמים במדבר, בעיקר ברמת הנגב, באזור מצפה רמון בערוץ נחל צין, בגובה 800 מ' מעל לפני הים.
היין שלנו איכותי, ייחודי, נגיש וטעים לשתייה. היינות עטורי פרסים, ומוערכים ביותר ע"י מבקרי היין.
היובש המוחלט במדבר מחד ומשטר ההשקייה המוקפד מאידך, ההבדלים החדים בטמפרטורת יום/לילה חורף/קיץ, קרינת השמש והחזר הקרינה מהקרקע, המינראליות האזורית של הלס הלובי וסלעי הגיר, משטר הריסוסים הדליל ביותר, כל אלה שומרים על רעננותו ומורכבותו הטבעית של הענב ובאים לידי ביטוי ביין, באופן מובהק ושונה מאזורי היין האחרים בישראל.
צוות הייננים – יפתח לוסטיג ודיאגו צ'ורלטי מפנזנו, בקיאנטי בטוסקנה, בשיתוף פעולה עם הכורמים, מופקדים על עשיית היין.
טעמם, מומחיותם ונסיונם בשטח באים לידי ביטוי הולם ובלתי מתפשר ביין שאנחנו מייצרים.
בתחרות דקנטר היוקרתית בלונדון Decanter World Wine Awards לשנת 2016 זכה יקב מדבר במדליית זהב בעבור יין הויונייה.
זו הפעם הראשונה שיין לבן ישראלי, זוכה במדליית זהב בטעימה בינלאומית חשובה זו, המנוהלת בידי דקנטר ירחון שעיסוקו ביין ואלכוהול ומופץ ב 90 מדינות בעולם, התחרות נחשבת כיום לחשובה בעולם.
תהליך הטעימה בתחרות מורכב ורב שלבי. 240 שופטים מומחים טועמים באופן עיוור כ- 16,000 יינות, שנשלחים לתחרות מכל קצוות העולם. בסופו של דבר, לאחר כל הטעימות, החליטו הטועמים/שופטים שהיין מהמדבר הוא מהטובים ביותר ב 2016 בעולם, והחליטו להעניק מדליית זהב ליין, וציון 95. התחרות DWWA נערכת מאז שנת 2004 , מאז ועד היום זכו במדליית זהב 4 יינות ישראלים.
כרם ראשי: מצפה רמון, גובה 817 מטר
היקב: רובע האמנים, סדן 10 ערד
מהלך הבציר ועיבוד הענבים בכל השלבים, כולל ביקבוק היין נעשה בהשגחת הרב הראשי לערד הרב יוסף אלבו, ובהשגחת מהדרין של הרב דב לנדאו. עובדי היקב בכל התהליך הם חברי קהילת חסידות גור בערד. היין כשר למהדרין, כשר לפסח, וכשר לקידוש גם לדעת הרמב"ם והבית יוסף. היין לא מבושל.