(צילום-ענת רסקין)
תרעומת במיתר על אוזלת היד בפיתוח ושיווק הקרקעות בישוב "כרמית". שיווק הקרקעות שהיה אמור להימצא בעיצומו נתקע – מתוך 235 מגרשים שנדרשו לשיווק בשנה האחרונה מספר המגרשים ששווקו עומד על אפס, זאת על אף הביקוש הגבוה לקרקעות.
במועצה המקומית מיתר התקבלו פניות רבות של זוגות צעירים, בני המקום המבקשים לבנות את ביתם ביישוב כרמית. לפני כשנה החלה ההרשמה ל-116 המגרשים הראשונים. 116 משפחות נרשמו ועוד 19 משפחות ממתינות, אך עד כה לא התקיימה הגרלה ולא חלה כל התקדמות בנושא.
בעקבות כך, פנה ראש המועצה המקומית מיתר, אבנר בן גרא לשר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס בבקשה להתערב בנושא ולהעביר את השיווק והפיתוח של "כרמית" לידי המועצה המקומית. במכתבו מציין בן גרא: "שנה וחצי חלפו מאז יצא משרד השיכון בהצהרת כוונות בדבר הצורך להקים את הישוב כרמית. בפועל הפרויקט תקוע. ישנה סחבת בלתי מובנת שאינה מביאה להתקדמות הפרויקט ומשפחות רבות מתלוננות על התעלמות מהן ועל אוזלת יד". בן גרא, הוסיף: "רק מהלך שיחזיר את השליטה למועצה המקומית מיתר על הפיתוח והשיווק יאפשר את מימוש החלטת הממשלה להתיישבות בכרמית ויביא מזור לזוגות צעירים ובני מקום המשוועים לחלקת קרקע בה יוכלו לבנות את ביתם".
לאור הביקוש הגואה לבתים צמודי קרקע בנגב וכחלק מתהליך הגדלת היצע הקרקעות לבנייה למגורים הנחה לפני למעלה משנה שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס את משרד השיכון ומנהל מקרקעי ישראל לפתוח לשיווק כ–2500 מגרשים ביישוב החדש "כרמית" שבמועצה המקומית מיתר. מדובר במגרשים של כחצי דונם בעלות של כ-445,000 ₪ למגרש, המחיר כולל את הקרקע ואת הפיתוח.
היישוב "כרמית" נמצא בשטח השיפוט של המועצה המקומית מיתר, בסמוך ליער כרמים ולצומת שוקת ומהווה יעד אטרקטיבי להתיישבות של אלפי משפחות שמעוניינות בבית צמוד קרקע בנגב. משרד השיכון, מנהל מקרקעי ישראל, הסוכנות היהודית, קק"ל ותנועת "אור" החלו בתהליך לשיווק הקרקעות, כאשר על פי ההנחיה של משרד השיכון נקבע כי תנועת "אור" תיישב את שלב א' בשיווק הקרקעות. 235 מגרשים היו צפויים להיות משווקים במהלך השנה האחרונה אולם סחבת לא מוסברת תקעה את כל ההתקדמות.
תגובת תנועת אור: " אנו שמחים שהנושא הועלה לדיון.
תנועת אור פועלת לפיתוח וליישוב הנגב והגליל, ועד כה הקימה שבעה ישובים חדשים בהצלחה.
תנועת אור נקראה לדגל בשנת 2006 למשימת שיווק והקמת כרמית, לאחר שהחלטת הממשלה להקמת הישוב משנת 1996 נשארה תקועה, כשאף גורם אחר מלבדה לא לקח אחריות על יישום ההחלטה.
מתוך רצון לשמור על רמת מחירים סבירה למתיישבים תנועת אור פועלת לשמור על שני מרכיבי עלות אשר השתנו מאז החל השיווק:
המרכיב ראשון – הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל הובילה לכך שהטיפול בפרויקט כרמית נמסרה למשרד השיכון. משרד השיכון העלה אפשרויות תמחור שונות למגרשים ובימים אלו מסוכמים מחירים שיהיו שווים לכל נפש.
המרכיב השני – בהחלטת בג"צ לשינוי אזורי עדיפות לאומית, הוסרה כרמית מרשימת הישובים הזכאים להטבה. תנועת אור פועלת להחזרת ההטבה למתיישבים, שמשמעותה בין 50,000 ל-100,000 ₪ שלא יתוספו לעלות הקרקע למתיישב.
במהלך שש השנים בהם אנו מובילים את הפרויקט אנו עושים הכל בכדי שהקצב לא יואט, חרף אי-השתתפות המדינה. לשם כך הושגו משאבים בעיקר מהקרן הקיימת לישראל ובסה"כ למעלה מ-30 מליון שקל קדם מימון לתשתיות ומבני ציבור בכרמית.
תנועת אור פועלת להמשך קידום מהיר של כרמית, עומדת בקשר ישיר עם המתיישבים, ופועלת בשיתוף פעולה עם משרד השיכון, מינהל מקרקעי ישראל ומועצת מיתר ובטוחה שהביקוש האדיר יתורגם בזמן הקרוב להמשך השיווק".