חגית מאירי-לנגליב, מורה ומטפלת באמנות, ליוותה את חברי המועדון בזמן העבודה על יצירות האמנות וסיפרה על התהליך ומדוע נבחר השם "חוכמת הרגש" כשם התערוכה: "היצירות שלפניכם הן תולדה של תהליך טיפולי ארוך ומורכב שכלל הצלחות ומהמורות. התהליך מלווה בהמון רגש, בבכי, בצחוק, ולבסוף גם גאווה בתוצר. לכל אדם יש חלומות והחשוב בהם הוא לזכות בהכרה. תערוכה זו היא הגשמת חלום לחברי המועדון, ואנו מודים לתושבים ולקהילת בית האמנים בנגב על שאפשרו לאמנים להגשים את חלומם".
בטקס נכחו תושבי הישוב, משפחות האמנים ונציגי המועצה. אבנר בן גרא, ראש המועצה המקומית מיתר, הסביר את משמעות שם התערוכה על פי ההלכה ומדוע הוא כה הולם לחברי המועדון – "ההלכה אומרת ש'ברגש' מסתתרות המילים רוח, גשם ושמש. כוחות טבע שכל אחד מהם נוגע לקשר בין חברי המועדון ובין תושבי הישוב – רוח ההתנדבות, רוח הפעולה למען חברי הישוב; הגשם, המסתתר בתוך ענן כיכולת טמונה, כך גם הפוטנציאל של חברי מועדון 'שקמה', ולבסוף שמש – החום והאהבה שאנו מקבלים מהחברים וגם שהמועדון מקבל מתושבי הישוב" . לסיום הודה בן גרא לכל הפועלים למען המועדון וכן לראש מועצת הר חברון, יוחאי דמרי, שהגיע לטקס.
אודות המועצה המקומית מיתר: היישוב הקהילתי מיתר מונה כ-1750 משפחות, והוא ממוקם כ-18 ק"מ צפונית-מזרחית לבאר-שבע בסמוך ליער יתיר. שיעור התעסוקה ביישוב מגיע לכ-93%, ובדירוג החברתי-כלכלי של הלמ"ס מיתר זכתה בציון 9-10. ביישוב מערכת חינוך פורמאלית וא-פורמאלית ענפה, שזוכה להישגים הגבוהים ביותר בדרום. ביישוב מועצות נוער, בתי ספר וגנים מהמובילים באזור, ושלוש תנועות נוער. החיים ביישוב משלבים את היתרונות של יישוב כפרי עם מערכת שירותים עירונית מתקדמת ומקיפה ברמה הגבוהה ביותר.