(צילום-ענת רסקין)
כך החליטה ועדת השרים להעצמת תשתיות מורשת לאומית שאישרה ביום ג' 21.12.10 את החלק הראשון של תוכנית שימור אתרי המורשת בישראל. ההיקף המלא של התוכנית כולל שימור וטיפול בכ-150 אתרים. ביצוע התוכנית צפוי להתפרש על פני שש שנים.
משרד האוצר יתקצב בתקציב ראש הממשלה 168 מיליון שקל לצורך כך ויתר התקציבים יגיעו מהאתרים עצמם וממשרד התיירות, שיקדיש לכך 30 מיליון שקלים מתקציבו.
המיזם בתל ערד כולל את הצלת המקדש שבלב המצודה בראש התל, שקרסה בשנים האחרונות. המקום יוכשר מחדש לביקורי מטיילים בעלות של מיליון ש'. הממשלה תקצה לצורך כך 700 אלף ש'. (לפי פרסום של רועי מנדל 21.12.10, y-net)
הארכאולוגים שחפרו לאורך עשרות שנים בתל ערד שהוקמה כדי להגן על ממלכת יהודה בימי בית ראשון, שיחזרו רחובות, בתים ואפילו בתי מרחץ, ומצאו מקדש זעיר הדומה לזה שהיה בי-ם.
כיווּן התפילה בו, בניגוד לרוב המקדשים בעולם, הוא כלפי מערב. הכניסה ממזרח, כמו בירושלים. בחצר המקדש נמצא מזבח אבנים בלתי מסותתות, כמו שמצווה התורה. לפני הדביר או ההיכל, במושגים של מקדש שלמה, נמצאו שני עמודים שכובים על צדם, שניתנו להם שמות: יכין ובועז.
חפירות רבות שנים, במצודה וביישוב הכנעני הסמוך אליה, חשפו את מערכת הולכת המים אל התל, ואת המנהרה החצובה בבטן האדמה, שטרם נחשפה במלואה. (מתוך הכתבה של דודו דיין, טבע הדברים)