(צילום: יח"צ ערד)
לראשונה בנגב, ניתנת לתושבי ערד הבחירה בין בית ספר למוזיקה, למדעים, לתקשורת או לסביבה בתכנית "מרחבי חינוך – בחירה מבוקרת" (פתיחת אזורי רישום) שתחל בשנת הלימודים הבאה בערד.
ערד הינה העיר הראשונה בנגב, מתוך 16 רשויות בארץ, המשתתפות בפיילוט ארצי אותו מוביל משרד החינוך, במסגרתו החל משנת הלימודים הבאה יוכלו הורים לילדים העולים לכיתה א' לבחור באופן מבוקר את בית הספר היסודי לילדיהם לפי דירוג העדפותיהם. התהליך מלווה על ידי נציגים ממשרד החינוך ויועצים אקדמיים, אשר מנחים את המנהלת היישובית שהוקמה לקידום התכנית וקביעת המדיניות לבניית המודל היישובי. במנהלת שותפים נציגי הורים, נציגי הרשות, משרד החינוך ומנהלי בתי הספר.
רחלי אברמזון, מנהלת מחלקת החינוך בעיריית ערד, סיפרה על התהליך: "בתי הספר היסודיים בעיר עברו בשנים האחרונות תהליך של גיבוש ייחודיות והתמחות, תוך הקפדה על כל תחומי הליבה של משרד החינוך. בכל בית ספר מוטמעת ייחודיות פדגוגית, והותאמו בו גם סביבות הלמידה הפיזיות. המפגש עם ההורים והימים הפתוחים המתוכננים בבתי הספר הם הזדמנות נפלאה להורים להכיר מקרוב את מערכת החינוך האיכותית והחדשנית בערד, ולבחור באופן מושכל יותר את בית הספר לילדיהם".
בכנס שהתקיים בנושא, הציג כל מנהל בפני ההורים את הייחודיות של בית ספרו:
מירי קידר מנהלת בי"ס 'אבישור', סיפרה כי ביה"ס מקדם העמקה בתחום המדע והטכנולוגיה. "תלמידי בית הספר מקבלים חוגי רובוטיקה, תכנות, טכנולוגיה וכימיה, לומדים בגינת חקר שבנינו במיוחד וכן בונים משחקי חשיבה ומשתתפים בתכניות של יזמים צעירים".
רחל לנצ'נר, מנהלת בי"ס 'חלמיש' לתקשורת, סיפרה על המיומנויות הנלמדות בבית ספרה: "לימודי וידאו, קריינות ועיתונות מעודדים את מיומנויות השפה ואת היכולת הבינאישית, כמו גם מפתחים את הידע הכללי ואת הידע הטכני. הילדים אצלנו לומדים אנגלית החל מכתה א'".
ברוך אביבי, מנהל בית הספר הממלכתי דתי 'טללים' בירך על פתיחת חטיבת ז'-ח', הנותנת מענה לבנים הלומדים בחינוך הממלכתי דתי, והתמקד בהדגשים חינוכיים ערכיים והעמקת לימודי היהדות.
אנט רינג, מנהלת בית הספר 'יעלים עופרים' ללימודי סביבה ואמנות, ציינה את מועמדותו של בית הספר לתואר 'בית ספר ירוק מתמיד' ואת ההתמחות בחקלאות אקולוגית בגינת הירק ובחממה. בתחום האמנות, נחשפים הילדים החל מהחטיבה הצעירה לתחומי אמנות שונים, ובכיתות הבוגרות בוחרים את תחום ההתמחות שלהם. בבית הספר התקיים בשבוע שעבר 'יום אמן' עם אמני ערד והסביבה.
ברכה אורנן, מנהלת בית הספר 'לבאות מנגן ושר': "בית הספר נותן ביטוי לשונות ולמצוינות של כל ילד וילד דרך עולם המוזיקה, ומפתח סובלנות, הקשבה וראייה אסתטית. כל תלמיד מכתה א' עד ו' לומד לנגן בכלים שונים כולל לימודי תיאוריה. הילדים נחשפים לסגנונות השונים במוסיקה ולומדים שירי ארץ ישראל". משכן אמנויות מאובזר נחנך בבית הספר בתחילת שנת הלימודים.
בימי שישי הקרובים יתקיימו סיורים להורים בבתי הספר השונים בהדרכת המנהלים, בהם יוכלו לבחון מקרוב את הייחודיות של כל בית ספר ולבחור את העתיד הנכון לילדיהם.
מנהלת מחוז הדרום במשרד החינוך, עמירה חיים, ציינה כי "מדובר במהלך עירוני אמיץ שביכולתו לתרום רבות למיתוג החינוך בעיר. מחוז דרום ועיריית ערד קידמו תכנית התערבות חינוכית מול שר החינוך, בה הוצע, בין היתר, ליישם תכנית זו. אני מברכת על הבחירה בערד להיות הראשונה בנגב שתוביל תפיסה חינוכית עירונית ייחודית, שתאפשר לתלמידים לבחור בתחומי הדעת המועדפים עליהם ובהתאם לנטיית ליבם, ללא תלות באזור המגורים".
ראש עיריית ערד, טלי פלוסקוב: "אני גאה על כך שערד היא הראשונה שנבחרה להוביל את החינוך המתמחה בנגב. אני מאמינה שאפשרות הבחירה תסייע לממש את הפוטנציאל הגלום בכל ילד ותהפוך את בתי הספר לאיכותיים יותר".