לאור הביקוש הרב תכני מרכז המבקרים הבינלאומי באר אברהם בעיר העתיקה בבאר שבע תורגמו ל-9 שפות, ביניהן, יפנית, סינית, גרמנית וצרפתית והונגשו גם לחירשים וכבדי שמיעה. כמו כן נחנך "פסיפס השלום"- פסיפס ענק (105 מ"ר) הממוקם על קירו החיצוני של מרכז המבקרים. יצירה שהוביל האמן הבינלאומי דוד וקשטיין בתהליך ייחודי של שיתוף תלמידים, מורים ואנשי קהילה יהודים, נוצרים ומוסלמים מבאר שבע והסביבה.
העיר העתיקה בבאר שבע היא אחד המקומות המרתקים, המיוחדים והמסקרנים במדינת ישראל. העיר העתיקה הוקמה לפני כ- 100 שנים בתקופת השלטון התורכי עם רחובות שתי וערב הייחודיים רק לה ומשלבים עולם מלא של היסטוריה, תרבות, צבעים, סיפורים, ריחות וטעמים.
מרכז המורשת החדשני המספר את סיפורו של אברהם אבינו ובאר המים המפורסמת שוכן על גדת נחל באר- שבע המקראי, בשערי העיר העתיקה. במרכז תכנים חווייתיים ומיצג תלת ממד היוצרים מפגש בין ערכים, אמונה והיסטוריה המשותפים לעולם כולו. במרכז נחשפים המבקרים לסיפורו של אברהם אבינו – המארח הידוע, משכין השלום הראשון בעולם, האב הרוחני של שלוש הדתות המונותאיסטיות.
בשנים האחרונות מובילה עיריית באר שבע באמצעות – החברה הכלכלית לפיתוח באר-שבע ומנהלת העיר העתיקה והתיירות, תכנית רב שנתית לפיתוח וחידוש העיר העתיקה. במסגרת תכנית זו הוקמו עוגנים תיירותיים ותרבותיים ברחבי העיר העתיקה, ביניהם פארק קרסו למדע, מתחם הקטר 70414, מוזאון הנגב לאמנות, תיאטרון הפרינג' וגם מרכז מבקרים בינלאומי באר אברהם, שהפך לאחד המרכזיים בהם.
מאז נפתח המרכז בשנת 2013 הגיעו אליו תיירים מרחבי הארץ והעולם. בשנתיים האחרונות עלתה באופן משמעותי כמות התיירים שמבקרים במרכז ממקומות שונים בעולם ועלה הצורך לתרגם את תכניו לשפות נוספות, מעבר לשפות עברית ואנגלית. רק בחצי השנה האחרונה הגיעו למרכז מאות מבקרים מסין, יפן, אינדונזיה, צרפת, מדינות דרום אמריקה וגם ממדינות כמו פיג'י וקונגו. האתר הפך בחמש השנים בהן פועל למוקד תיירותי בינלאומי מבוקש ולאור הביקוש הרב תכניו תורגמו ל- 9 שפות שונות – עברית, ערבית, אנגלית, סינית, יפנית, צרפתית, גרמנית, רוסית וספרדית. במסגרת הפרויקט הונגש האתר גם לחירשים וכבדי שמיעה כך שלכל אורך המסלול ישנן כתוביות בשפות השונות, כולל, כמובן, עברית.
בחודש יולי (23/7/17) נחנך באירוע רב משתתפים שהתקיים במרכז מבקרים בינלאומי באר אברהם בעיר העתיקה באר שבע – "פסיפס השלום". פסיפס ענק (105 מ"ר) הממוקם על קירו החיצוני של מרכז המבקרים. ראש העיר מר רוביק דנילוביץ' יזם את הרעיון לקידום פרויקט אמנותי שמיצג את רוחה של באר שבע – המשלבת תרבויות שונות, סבלנות ואחווה הדדית. באירוע השתתפו בכירי העירייה, משתתפי הפרויקט והופיעו שלושה אמנים המתגוררים בעיר העתיקה במסגרת פרויקט המגורים.
את היצירה הוביל האמן הבינלאומי דוד וקשטיין, הוא סיפר כי "קיר הפסיפס הינו תוצר של תהליך ייחודי בשיתוף תלמידים, מורים ואנשי קהילה יהודים, נוצרים ומוסלמים מבאר שבע והסביבה".
הפסיפס הוצב על הקיר החיצוני של מרכז המבקרים הבינלאומי באר אברהם בסמוך לבאר המקראית, שמוזכרת כמקום בו הושכן הסכם השלום הראשון המתועד בהיסטוריה האנושית – ברית השלום בין אברהם לאבימלך מלך גרר וכסמל לגישור בין תרבויות.
העבודות על הפרויקט החלו בשנת 2015 כפעילות חינוכית וקהילתית במוסדות חינוך ובמרכזים קהילתיים בארץ בהובלת וקשטיין, כאשר תחילה צולמו דיוקנאות של מאות אנשים, נערים ונערות, יהודים, מוסלמים ונוצרים, שהיוו את הבסיס לעבודת הפסיפס. להם צורפו שמות המשתתפים ועבודות ששולבו ממקומות נוספים ברחבי הארץ והעולם. התהליך כלל גם סיורים לימודיים של בתי הספר שלקחו חלק בפרויקט במרכז מבקרים בינלאומי באר אברהם, במוזאון הנגב לאמנות ובמוזאון לתרבות האסלאם ועמי המזרח בעיר העתיקה בבאר שבע.
התוצאה הסופית הינה דיוקן מרשים וייחודי המעביר מסר של שלום, פיוס ואהבת אדם, בבאר המגשרת בין תרבויות.
ראש העיר, רוביק דנילוביץ' ציין באירוע "למרכז מבקרים בינלאומי באר אברהם יש משמעות גדולה וחשובה עבור היהודים, המוסלמים והנוצרים. אברהם אבינו הוא האב הרוחני של כולנו, כאן נחתם הסכם השלום הראשון המתועד בהיסטוריה. התקווה, האחווה והכמיהה לשיתופי פעולה יצאו מכאן וזוהי הדוגמא לכך שאפשר לחיות פה יחד. יצאנו לפרויקט הזה לפני שלוש שנים יחד עם האמן הבינלאומי דוד וקשטיין, שהצליח, כדרכו, להביא לתוצר מרשים לאחר עבודה קהילתית מעמיקה, משמעותית ומעוררת השראה".
אלוף (מיל.) עוזי דיין, יו"ר מפעל הפיס, ששותף לפרויקט ציין כי "לא מובן מאליו להגיע, דווקא השבוע, למקום בו מדברים על שלום. בימים קשים כאלה צריך לומר זאת מפורשות – אנחנו צריכים לדעת להסתדר יחד. בימים עברו ידעו בני האדם לעבוד יחד את האדמה, כמו כאן בבאר אברהם ולא היה מזיק לו היינו לומדים מהם קצת. זכרו – המרחק של כל אחד מאיתנו לאלוהים הוא בדיוק אותו מרחק".