החלופות: מרכז המבקרים ב 'כדים' והתחנה המרכזית שעדין בברור משפטי. שוש גורני: "מן ההתחלה זה הלך קשה מול העירייה שלא שיתפה פעולה. גם חברת 'פז' לא רצתה לעזור אף פעם.. כל התהליך היה מלווה בהרבה כאב לב וגזל הרבה אנרגיה".
מאת: ענת רסקין
ימים אלו התבשרנו כי תחנת המידע ע"ש גורני בערד, ששכנה בתחנת הדלק 'פז', בכניסה לעיר – נסגרה. התחנה סיפקה מידע תיירותי למטיילים ומבקרים בערד ובאזור ואין ספק שהיא גורם מתווך חשוב בין העיר ערד, התיירנים שפועלים בעיר ובסביבתה, אזורי הטיול והמטיילים והמבקרים בערד והסביבה. במיוחד לעיר שחרטה על דיגלה את קידום התיירות בעיר.
מחברת 'פז' נאמר כי התחנה נסגרה כיוון שהם מרחיבים את חנות yellow והשירותים הציבוריים שבתחנת ערד. לשאלה האם יפתחו שוב את תחנת המידע במקום השיבו בחוסר נוחות: "נשקול".
תחנת המידע הוקמה ע"י משפחת גורני לזכרו של בנם עופר ז"ל שאהב לטייל ונהרג בנסיבות טרגיות. יזמה שיצאה לאור בשיתוף עם דב פוניו, דמות מוכרת בעיר כטייל מקצוען אשר פרץ וסימן ביחד עם קבוצת קשר ערד-מדבר יהודה את שבילי סובב ערד ופועל רבות למען תרבות הטיולים של תושבי ערד והמבקרים באזור.
שוש גורני, כיום גרה בלהבים אבל מגיעה באופן קבוע לערד, ספרה כי הם השקיעו יותר מ- 100,000 ₪ בהקמת תחנת המידע (בתחנת פז בכניסה לערד) והמצפור (ע"י בתי המלון) ע"ש בנם. במשך יותר משנתיים הם גם שילמו כמחצית המשכורות של העובדות בתחנת המידע. "מן ההתחלה זה הלך קשה מול העירייה שלא שיתפה פעולה. כל התהליך היה מלווה בהרבה כאב לב וגזל הרבה אנרגיה. גם חברת 'פז' לא רצתה לעזור אף פעם. רצינו לעשות משהו חיובי שישרת את הסביבה ויעזור למטיילים. לגבי המצפור – קבלנו היתר בנייה ושעון מים מן העירייה אבל אנחנו אלו שמרוקנים את האשפה במקום, מנקים את השטח והולכים עם מיכלי מים מהכביש הראשי למצפור בכדי להשקות את העצים. אין עזרה מן הרשויות בשום דבר. אפילו לא בשילוט".
העירייה מנסה למצוא מקום חלופי לתחנת המידע. דובר עיריית ערד: "נבדקות חלופות אפשריות, אין עדיין החלטה בנושא. בשלב זה, במחלקת התיירות משתדלים לתת את מיטב האינפורמציה בשעות העבודה".
מהן החלופות? כרגע מדברים על מרכז המבקרים במסעדת 'כדים' ובניין התחנה המרכזית. אלא שהתחנה המרכזית אינה פועלת וכיצד תופעל בה תחנת המידע?
אבינועם ורבנר מנכ"ל החברה הכלכלית: "מצאנו מפעיל לתחנה המרכזית אבל כרגע יש התנגדות להפעלתה ע"י חברת 'אגד' שהשטח היה בבעלותה. חברת אגד טוענת על חזקה על השטח בעקבות שהייה ארוכת שנים במקום למרות שאין לה הסכם כזה בינה לבין המינהל. המינהל וגם משרד התחבורה לא מסכימים לחזקה זו ומתנהל כרגע דיון משפטי בנושא".
דובר אגד: ""כל שאלה שיש לגבי התחנה המרכזית בערד שומה עליך להפנות לעיריית ערד, שם מצויות התשובות הנכונות לעניין, אגד לא מתכוון להתייחס לנושא הזה בתקשורת".
חד גדיא. ובינתיים מה יהיה עם תחנת המידע למטיילים?