תוכנית הרפואנים שתפעל בדרום תספק תמריצים ייחודים בכל אחד משלבי הלימוד וההתמחות ותעזור בנושא המחסור החריף בכוח אדם רפואי בפריפריה.
נכון להיום סובל מחוז הדרום ממחסור של כ-120 רופאים בהשוואה למרכז. התוכנית תאפשר להגדיל בתוך 5 שנים את מספר הרופאים ב"סורוקה" ב-75 ותצמצם באופן דרמטי את המחסור.
תוכנית רפואנים ייחודית תצא לפועל החל משנת הלימודים הבאה על ידי המשרד לפיתוח הנגב והגליל והסוכנות היהודית בהשקעה של כשניים וחצי מיליון שקלים. מדובר במלגת לימודים של 10,000 שקלים לסטודנט, בנוסף לתמריצים הקיימים היום.
התוכנית תאפשר להגדיל בתוך 5 שנים את מספר הרופאים ב"סורוקה" ב-75 ותצמצם באופן דרמטי את המחסור. הצפייה שכתוצאה ממשיכת רופאים איכותיים תחול עלייה באיכות והאטרקטיביות של בית-החולים.
נכון להיום סובל מחוז הדרום ממחסור של כ-120 רופאים בהשוואה למרכז. תנופת הפיתוח בה נמצא הנגב, בשילוב המעבר הצפוי של עשרות אלפי חיילים ומשפחות קבע לנגב יחייבו תוספת של 165 רופאים נוספים עד שנת 2020 בהתייחס לגידול מספר התושבים . לפיכך, יש צורך בתוספת של קרוב ל-300 רופאים עד שנת 2020.
תוכנית הרפואנים בדרום תספק תמריצים ייחודיים המותאמים לצרכים בכל אחד מארבעת שלבי ההכשרה של הסטודנטים לרפואה: סטודנטים לרפואה- סטאז'רים- מתמחים- רופאים מומחים. בשלב הנוכחי יאושרו תמריצים לשני השלבים הראשונים: לימודים וסטאז', הטבות אילו יוענקו כבר בשנת 2012. במקביל ימשיך המשרד בעבודה על אישור ובניית סל ההטבות לשלבי ההמשך של ההתמחות והרופאים המומחים.
המשנה לרוה"מ והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום מספר כי "למרות שבבאר-שבע והסביבה ישנם מוסדות אקדמאים מובילים, מוסד גדול כמו בית חולים "סורוקה" מצליח להשאיר מדי שנה רק כ-15 סטאז'רים להמשך קריירה כמתמחים. וזה חבל. הגירה חיובית לאזור הנגב מחייבת היערכות של מוסדות בריאות גדולים. זאת ועוד, בית החולים הנוסף, שיוקם ביוזמת המשרד לפיתוח הנגב והגליל, יוכל להתחיל לפעול לכל המוקדם בשנת 2018. עד אז חייב להימצא מענה באמצעות תגבור משמעותי של רופאים בנגב. התוכנית תגרום לכך שסטודנטים ירצו להישאר באזור, ולהתיישב בנגב. אנו פועלים בהיבטים רבים בנושא החינוך והבריאות, כדוגמת בית הספר שיזמנו וקידמנו בצפת, שעשה רבות לטובת העיר והסביבה, מבחינת נדל"ן, תעסוקה וחינוך".