שר הבינוי והשיכון, אלוף במיל' יואב גלנט, מנכ"ל המשרד מר חגי רזניק וראש מועצת ירוחם מר מיכאל ביטון חנכו גם את אולם הספורט החדש שהוקם בסיוע משרד הבינוי והשיכון, וסיירו במתחם הפלמ"ח בעיר, ששוקם במסגרת פרויקט "שיקום שכונות חוזר".
שר הבינוי והשיכון, אלוף במיל' יואב גלנט נשא דברים באירוע חנוכת מרכז הנוער החדש בירוחם, כחלק מפרויקט "שיקום שכונות חוזר": היום זה עוד יום של מעשים ציוניים בנגב ובמדינה. אנחנו חוזרים עכשיו מהעברה, שם חנכנו פרויקט של הקמת 120 מבנים יבילים כדי לאפשר להיכנס מידית בעלות מאד נמוכה. במקביל השקנו תכנית בשיתוף 'איילים' להצמדת סטודנט לכל ניצול שואה מהדיור הציבורי. התמורה שאנחנו מבקשים היא בהשקעה באוכלוסיות מבוגרות. עכשיו יש לנו הזדמנות להיות כאן בירוחם לשני פרויקטים חשובים שנותנים הזדמנות שווה לבני הנוער".
השר פנה לבני הנוער: "תעבדו קשה, אתם תצליחו. יש לכם את כל הנתונים. מי שמצליח זה לא מי שבא ממקום חזק אלא מי שמסוגל לומר לעצמו אני רוצה – שם יעד וחותר להשיגו".
מנכ"ל עמותת מפעלות חינוך וחברה, מאיר אורנשטיין: "אנו גאים ושמחים לשתף פעולה עם משרד הבינוי והשיכון ולקחת חלק במיזם שיקום שכונות. עמותת מפעלות פועלת בכל רחבי הארץ עם מאות אלפי ילדים לבניית חברה וקהילה, המושתתות על הבנה, שותפות, סובלנות, הכרת האחר וקבלת השונה, כמו גם למען היחיד לשם מיצוי הפוטנציאל הטמון. השותפות במיזם שיקום שכונות הינה חלק משמעותי מהגשמת חזון זה ואין לי ספק שהמיזם יתרום רבות לתושבי השכונות".
ראש המועצה המקומית ירוחם, מיכאל ביטון: "פרויקט שיקום שכונות חוזר בהובלת השר יואב גלנט וסגנו חבר הכנסת ז'קי לוי הוא לא פחות ממהפכה חברתית בישראל והחזרת עטרה ליושנה. במסגרת זאת הושקעו משאבים משמעותיים בהתחדשות השכונות הוותיקות וקיום זכות היסוד של כל אזרח וילד לסביבת חיים נאותה ובטוחה. לצד התשתית הפיזית הושקעו מאות אלפי שקלים בתכנית חינוך וקהילה. היום אנו חונכים מרכז העשרה בינתחומי לנוער בירוחם בתחומי מוסיקה, רדיו, הכנה לצה"ל, אומנות, ריקוד ותיאטרון. מחסן 52 הוא מקום להגשמת חלומות של הנוער שלנו ועבר שדרוג התחדשות, ופתיחה מחודשת הודות להשקעה המשמעותית של השר גלנט והמשרד בירוחם בשנים האחרונות. ירוחם צומחת ולא שוכחת לצמצם פערים ולהעניק הזדמנות שווה לכל ילד וילדה לחינוך בלתי פורמלי איכותי".
המטרה המרכזית של המיזם המשותף הינה העצמת המנהיגות המקומית בשכונות השיקום, באמצעות הקמה של מרכזי נוער שכונתיים וחיזוקם. המיזם מתוקצב ב-75 מיליון ₪ ב-40 שכונות בפרויקט השיקום ברחבי הארץ ומתוכם כ-2 מיליון ₪ בירוחם.
התכניות במרכזים יתנו מענה לבני הנוער בשכונה, תוך דגש על חיזוק הזהות והאחריות המקומית – חברתית. המרכז בירוחם יהיה פתוח חמישה ימים בשבוע בשעות אחר הצהריים, לכלל בני הנוער בכיתות ז' – י"ב, המתגוררים בשכונה. התכניות במרכז בירוחם יכללו 'פרלמנט נוער', 'נערות נפגשות', 'קבוצת אומנויות', 'חממה מוזיקלית', ו'יזמות עסקית'. בנוסף, יופעלו חוגי העשרה לילדים: 'דרך המגרש', 'משחקים ולא שותים' ו'מעבר לרשת'.
תכלית המרכזים לחולל שינוי תודעתי-קהילתי, שיחלחל הלאה ויעצב את זהותם ובחירותיהם של בני הנוער. שינוי זה יתבטא במעורבות של בני הנוער, בשכונה ובקהילה, כאשר הפעילויות השונות במרכז יעסקו בחיזוק הזהות השכונתית, בבניית אופק עתידי וכן בעשיה קהילתית עירונית. לטיפוח הנוער חשיבות ראשונה במעלה שכן נערים אלה הם המודל לחיקוי של ילדי השכונה ואלו ינהיגו את הקהילה וישפיעו על עתיד היישוב.
לצד המרכז בירוחם תוקם תכנית לחוגי העשרה לילדים, מחוץ למרכז הנוער. במסגרת תכנית זו תוקם תנועת נוער שכונתית שתשים דגש על זהות ועל שייכות מקומית באמצעות ספורט. חוגי העשרה אלו מיועדים לתלמידי כיתות א' – ח' הגרים בשכונות השיקום. פעילות ההעשרה לילדים תעסוק בספורט ככלי חינוכי ותכלול תכנים של מסוגלות אישית, דימוי גוף בריא ועוד. נוסף על כך, פעילויות העשרה יכללו גם תגבור לימודי לצד פעילויות חווייתיות.
השכונות בתכנית יתוקצבו לטובת שיפוץ המבנה והתאמתו, רכישת ציוד למרכז הנוער, וכן מערך רכזים ותפעול שוטף.