(צילום-קק'ל / צילום-ענת רסקין)
קרן קימת לישראל הודיעה לאחרונה כי החלו עבודות על אזור נחל יתיר, אזור המכונה "יער משוש" מזרחית לכביש 316 והישוב הבדואי חורה. השטח, שעבר פגיעה חמורה ומכיל כיום אתרי אשפה וחציבה פיראטיים, יהפוך ליער משגשג בתקופה של שלוש שנים.
נחל יתיר הוא נחל אכזב בצפון הנגב, המהווה אחד מיובליו של נחל באר שבע. ראשיתו של הנחל בחיבור נחל אשתמוע עם נחל בכרה, למרגלות רכס יתיר, כשני ק"מ מזרחית לחורה. שמו של הנחל הוא כשמה של העיר המקראית והתלמודית הסמוכה יתיר.
יער משוש, השטח הסמוך לנחל יתיר, בין הישובים עומר ומיתר, הוא תא שטח נטוש בגודל של 12,000 דונם. בעבר היה השטח אזור טיולים להולכי רגל ולנהגי שטח ברכבי 4X4 אך בשנים האחרונות ננטש האזור והפך עם הזמן לאתר פסולת לא חוקית, אזורי חציבה פיראטיים והתיישבות לא חוקית.
כעת הודיעו בקק"ל כי עובדי קק"ל מרחב דרום נכנסו לאזור והחלו לעבוד על שיפור ושיפוץ הקרקע. העבודות כוללות הסדרה הקרקע, נטיעה של עצים וצמחים מקומיים, ניקוי השטח מלכלוך וביוב ויצירת אזורי טיול ותיירות. העבודות מתוכננות על תוואי הנחל (יתיר) ואפיקיו ויתמקדו בשתילת עצים כמו עצי פרי ועצי חורש, יצירת לימנים (נקודות ניקוז מים עם עצים רבים), והסדרתו של אפיק הנחל לזרימת מים וסחף בחורף. בקק"ל מעריכים כי העבודות יסתיימו תוך שלוש שנים ולאחר מכן יוכלו לחזור המטיילים לאזור הייחודי.
עמי אוליאל, מנהל מרחב דרום בקק"ל, סיפר: "אנו עובדים בשטח בתיאום מלא עם רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) ובכפוף לכל המגבלות התכנוניות והקרקעיות. לאחר אישור כל גורמי התכנון, הביטחון ורשות הטבע והגנים, נכנסנו לשטח ואנו עובדים במרץ בהנהגת מח' היער של המרחב; ובעבודתם המסורה של מוטי שריקי, שמעון דהן ואיציק אמסלם. עובדי קק"ל פועלים לשיפור השטח תוך סילוק כל המכשולים בדרך בהחלטיות, בנחישות ובמקצועיות ובקרוב כבר יהיה ניתן לראות שיפור משמעותי בהתקדמות".