בכל יום שלישי בשבוע זוכים הילדים בחוג הקונדיטורים הצעירים שבמתנ"ס ערד לפעמיים כי טוב. הם גם נהנים מחוג יצירה מיוחד וגם אוכלים את תוצריהם בהנאה.
נעמה ויינמן מ 'הממלכה מתוקה של נעמה' משלבת בין אפיה, קונדיטוריה, עיצוב ארועים, סדנאות, מכירת ציוד אפיה מקצועי להפעלות וארגון ארועים לילדים ומבוגרים.
מאת: ענת רסקין
מסביב לשולחן גדול יושבים הילדים רכוסים בסינרים, חבושים בכובעי טבחים, מערבבים חומרים ולשים בצקים. אבל להבדיל מנחש הפלסטלינה או עוגת הבוץ את העוגות והעוגיות שלהם אפשר באמת להריח ולטעום.
מי שמעבירה את החוג היא נעמה ויינמן מערד שיש לה ממלכה מתוקה ומיוחדת לקטנטנים וגם למבוגרים.
מילדות זוכרת נעמה את עצמה מבלה עם אמא במטבח. אבל בתקופה ההיא להיות במטבח זה לא נחשב לעיסוק ראוי. אז היא הלכה לשרת בצבא כחובשת אח"כ למדה סייעות לרופא שיניים, התחתנה בארה"ב וחזרה לערד. כשחזרה החלה שוב לעסוק באפייה והחליטה שזה יהיה העיסוק שלה מהיום ואילך. בגיל 45 החלה קריירה שנייה. "התברכתי שמצאתי את עצמי. אני עושה את הדברים שאני רוצה, הולכת עם הלב. זה אף פעם לא מאוחר. יש לי בית תומך. אני קמה בבוקר ועושה מה שאני אוהבת לעשות. הגעתי להבנה שאני צריכה לעשות זאת גם אם זה קשה".
נעמה נשואה עם 4 ילדים. היא בת ערד ובתו של ראש המועצה הראשון של ערד, זאב חיימוני (1965). לאחר שהחליטה שזה יהיה יעודה בחיים הלכה ולמדה קונדיטוריה, עיצוב והפקת ארועים, קישוטי עוגה בזילוף קרם בשיטת ווילטון האמריקאית וקישוטי עוגות בבצק סוכר. מאז 2009 היא בונה את העסק שלה משלבת בין אפיה, קונדיטוריה, עיצוב ארועים, סדנאות, מכירת ציוד אפיה מקצועי להפעלות וארגון ארועים לילדים ומבוגרים. בשלב מאוחר יותר לאחר שהתבשלה מספיק טפח בה הרעיון לחבור לילדים ולהוראה והיא החליטה ש: "זה המקום שלי! ממש!".
במתנ"ס מעבירה נעמה חוג 'קונדיטורים צעירים' לילדים מגיל 5 ועד 12 . בחוג לומדים הילדים איך מתנהגים במטבח, למה צריך לנפות קמח או איך נוצר סוכר. הם גם לומדים לקרוא מתכון ולהשתמש בכלים בבטחה. אך בעיקר הילדים מפעילים את הדמיון והיצירתיות שלהם תוך כדי עבודה עם בצק סוכר, שוקולד או בצק שמרים. במקום חלה רגילה הם ייצרו עוגת דובי משמרים, יפסלו בבצק, יוסיפו צבעים ואפילו אביזרים כי אצל נעמה זה עיקר העבודה. עבודה עם כול החושים. בזמן השעור הילדים אוהבים דווקא להפעיל יותר את חוש הטעם וכבר היה ילד שתוך כדי לישת בצק גמר אותו עוד לפני שהגיעו לשלב האפייה. שלא כרגיל אצל תלמידים שמפקששים הוא דווקא שמח לחזור על כל התהליך מחדש.
"תוך כדי אפייה ויצירה הילדים לומדים הקשבה, אחריות ומתרגלים מוטוריקה עדינה" מסבירה נעמה את הערך המוסף של חוג הקונדיטורים. בסוף כל שעור הם לוקחים את מעשה ידיהם הביתה לכרסום מענג ובסוף השנה יערך הפנינג לילדים ולהורים, ממש ללקק את האצבעות!