(צילום-דובר צהל / צילום-ענת רסקין)
זהו סיפורו של צוות איכותי, ייחודי ומיוחד שכולל חמישה חיילים וקצין אשר אחראים בלעדית ובמו ידם על פינוי כל שדות המוקשים באזור הערבה.
לאורך השנים, מדינת ישראל פרסה אלפי מוקשים שנועדו להגן על גבולותיה. בחלוף השנים, חלק מהגבולות הפכו לגבולות שלום וכעת אין צורך בשדות המוקשים שהוצבו לאורכם. צה"ל בכלל ופיקוד הדרום בפרט פועלים כל העת על מנת לפנות ולזכות את השטחים החשודים במיקוש, מתוך הבנה כי שדות המוקשים מסכנים את ביטחון האזרחים.
מאת: דובר צה"ל פקוד דרום במיוחד לאתר 31 מזרח
את שדות המוקשים שטרם פונו מקפיד צה"ל לסמן בצורה בולטת, לגדר ולהציב מכשולים שיבהירו באופן ברור כי מדובר באזורי סכנה האסורים לכניסת אזרחים. לצורך משימה מורכבת זו, הוקם הרחק הרחק בדרום צוות מיוחד. הצוות הינו הצוות היחיד שפועל בכל המרחב הענקי של עוצבת "אדום", מרחב המשתרע לכל אורך הגבולות עם מצרים במערב וירדן במזרח. בנוסף, הצוות מוכשר גם כצוות חילוץ למקרים בהם אנשים נקלעים לאזורים החשודים במיקוש. במהלך העבודה המאומצת והחשובה הזו, נרקמות חברויות חזקות לצד עשייה יוצאת דופן ומצילת חיים.
חמישה מתוך הצוות הם תושבי הדרום. הצוות האינטימי מורכב ממפקד, נהג, סמל, שני פלסים וחובש:
הראל גל, 22, המתגורר בבאר שבע, הוא מפקד הצוות והקצין העומד בראשו ומנצח על כל פעילויותיו. הראל, אשר התגייס בחודש אוגוסט 2008 לחיל ההנדסה הקרבית, מספר כי "תפקיד הצוות בפעילות היומיות הוא לדאוג לבקרה על שדות המוקשים ולתחזוקה השוטפת שלהם. העבודה חשובה וקריטית מאחר ושדות מוקשים רבים נמצאים קרוב לאוכלוסיה אזרחית". הראל מספר כי הצוות קטן מאוד, ולכן האווירה בו היא אינטימית וקרובה והיחסים בין החיילים מאוד טובים. עוד סיפר הראל כי "הצוות משמש כצוות חילוץ- במידה ואזרח נקלע לשדה מוקשים הצוות מוקפץ על מנת לחלצו. יש בידינו כלים המאפשרים כניסה לשדה המוקשים וחילוץ האדם ללא פגיעה בצוות או באזרח".
אלכס קראולוב, 22, מתגורר באשדוד, הוא הפלס שבחבורה. אלכס עלה לארץ בגיל 8 מרוסיה. הוא התגייס לחיל ההנדסה באוגוסט 2008 והצטרף לצוות אחרי המסלול. "ההווי של הצוות מעולה, אני מאוד נהנה מהאנשים ומהצוות". גם נתנאל פסח, 26, המתגורר באשקלון הוא פלס. נתנאל עלה בגיל 19 מברזיל לאחר ששירת חודש וחצי בצבא הברזילאי, אבל אז החליט כי הצבא הברזילאי הוא לא הצבא שלו ועלה לארץ על מנת להתגייס. נתנאל עלה במסגרת קבוצת עלייה והתגורר מספר חודשים בכפר סבא, משם עבר לאילת ולאשקלון. הוא התגייס להנדסה קרבית, שם שירת לכל אורך שירותו. "לאחר השחרור טסתי חזרה לברזיל, אך חזרתי אחרי שנה. ראיתי שהאזרחות היא לא בשבילי, ועשיתי כל מאמץ על מנת לחזור לשרת בצבא ולשרת בצוות". נתנאל מספר כי הוא מאוד אוהב את העבודה והעשייה המשמעותית. הוריו ואחיו הגדולים עלו ארצה לפני כשנתיים וחצי, ונתנאל עבר להתגורר עמם באשקלון.
אדריאנו פינטו, בן דודו של נתנאל, המתגורר בת"א, הוא הנהג. כמו בן דודו, גם אדריאנו עלה מברזיל לארץ עם משפחתו בגיל 11. הוריו ואחיו של אדריאנו מתגוררים כיום באילת. אדריאנו התגייס לחיל השריון ושירת כלוחם מרגמות בשיזפון, יצא לקורס נהיגה ושירת כנהג. לאחר שחרורו, היה חצי שנה באזרחות, נתנאל שכנע אותו להצטרף לצוות, ומאז הוא הנהג של הצוות. סוגר את רביעיית הדרומיים בצוות הוא החובש- אילן שינקו, 20, מערד. אילן התגייס במרץ 2009 לחיל ההנדסה הקרבית. לאחר הטירונות יצא אילן לקורס חובשים והגיע להיות חובש במרפאה במפקדת האוגדה. לאחר שהתפנה תפקיד החובש בצוות אחזקה שדות המוקשים הוצע לאילן התפקיד. אילן שמיד הסכים עבר לתפקד כחובש בצוות. "אני דואג לטיפול השוטף מבחינה בריאותית של הצוות. אך תפקידי בא לידי ביטוי בחילוצים, שם אני נותן את המענה הרפואי הראשוני. כל הצוות מסתדר ממש מעולה, דבר שלא מובן מאליו". עוד מספר אילן כי בפעם הראשונה שהבין כמה חשוב ומשמעותי התפקיד שלהם היתה כשראה כמה הקיבוצניקים בערבה מעריכים את הפעולות שהם עושים. וובה סרגיינקו, 20, המתגורר בראשון לציון הוא האחרון שמרכיב את הצוות. בשנת 1996 עלה וובה מקזחסטן לארץ. וובה התגייס בנובמבר 2008 להנדסה קרבית, ומספר כי מאוד רצה להגיע לשרת בצוות זה.
כולם מרכיבים יחדיו צוות חזק ומלוכד אשר אחראי על משימות הרבה מעבר ליכולתם, ובכל זאת- צוות קטן ואיכותי מצליח לשפר את איכות חייהם של תושבי האזור.