ביום א' ( 10/10/10) בשעות אחה"צ נערך טקס צנוע לפתיחת תערוכת ציורי שמן צבעוניים על בד ורישומים בציפורן ודיו, של האומן יובל מרום מערד באולם המבואה של מרכז המבקרים באתר הלאומי מצדה. התערוכה תוצג במקום במשך שלושה חודשים.
מאת: ענת רסקין
מבנה מרכז המבקרים באתר הלאומי מצדה נבנה בשנת 2000 בכדי להערך לקראת התיירים הרבים שהיו צפויים להגיע לאתר הלאומי שהוכרז בהמשך כאתר מורשת תרבות עולמית, על פי האמנה להגנה על מורשת תרבות עולמית וטבעית של אונסקו. במקום מוזיאון מצדה, גלריה, מיצג, מסעדה וחנות למזכרות כמו גם העלייה לרכבל.
מבואת מרכז המבקרים בנויה בצורה המזכירה את הקולומבריום שנמצא על הר מצדה (מתקנים ובהם גומחות רבות חצובות בקיר זו לצד זו וזו מעל זו. מהשוואה למבנים דומים בעולם הגיעו ארכיאולוגים רבים למסקנה שהמבנים שמשו לגידול יונים לשם מאכל או קורבן או שליחת דברי דואר). המבואה גוייסה כחלל בו מתקיימות תערוכות מתחלפות של אומנים מן האזור או כאלו שעבודתם קשורה למדבר, לנוף ולרוח האתר.
איתן קמפבל, מנהל אתר מצדה שנכח בפתיחת התערוכה של מרום: "אנשים מגיעים למצדה בכדי לראות את האתר ההיסטורי ומרגש לראות כיצד הם נעצרים ומתרשמים מעבודות שבתערוכות שמדברות לליבן. התחלנו את המסורת עם אומן צילום מעין גדי וכיום מגיעות אלינו פניות מאומנים רבים, אפילו מחו"ל, להציג במקום. גם לעובדי המקום נעים יותר להגיע למקום עבודה שאינו סטטי אלא דינמי ומשתנה".
יובל מרום הודה לאלו שהגיעו לפתיחת התערוכה וספר כי הרעיון לתערוכה עלה לפני חצי שנה ומאז הוא עבד ללא הרף על העבודות המוצגות במקום. "אף פעם לא התעסקתי בלחפש גלריה או מוזיאון בכדי להציג את עבודותיי. כשהגיעה ההצעה ממצדה הרגשתי שזה הדבר הנכון לעשות בזמן הנכון. יש פה חשיפה גדולה לקהל, עוצמות וחיבור למדבר אליו הגעתי לפני שנתיים כשבאתי להתיישב בערד. בעבודותיי אלו יש מגוון נושאים מתקופות שונות של חיי. מתוך רבדים שחלקם כואבים, חלקם דמיוניים. שום דבר לא ממש מציאותי. משהו שמחבר בין כאן ועכשיו ובין העמוק והמציאותי. עבודות המשקפות רקע קלאסי שיוצא החוצה בצורה מודרנית ועכשווית".
עבודותיו של מרום משקפות את השכלתו הנרחבת באומנות הציור. אפשר להבחין בסוריאליזם, קוביזם, אימפרסיוניזם ואף רישומים בציפורן ודיו המזכירים את רישומיו של לאונרדו דב-וינצ'י. צבעוניות עזה ששולטים בה צבעי הכחול והחום. תמונותיו מתאפיינות ברכות מול חדות, שבירה מול זרימה, מוטיבים של מוות ולחימה מול שלווה והשכלה כשדמות האשה מלווה תמיד את הציורים ברמז או במודגש.
מרום למד באקדמיה הפרטית לציור של המאסטר לציור מונה לווינס וזכה להיות התלמיד האחרון שלה בטרם הלכה לעולמה בגיל מאה. מרום משמש כיום כפרופסור מתמחה באקדמיה לציור בפריס (בוזאר) וזאת לאחר שאומץ ונשלח להמשך לימודיו במוזיאון הלובר על ידי גלריית אופיצי האיטלקית – אחד מהמוזיאונים הגדולים והחשובים באירופה.
מרום שירת בעברו בסיירת מטכ"ל ואף שימש כחובש בכיר במהלך אסון צאלים ב'. בעקבות משבר אישי שעבר הגיע לערד לשהות במדבר יהודה ולחפש את השקט והשלווה הפנימית. בזמנו הפנוי הוא גם עוסק באומניות לחימה.