באירוע הוקרה של קק"ל, שהתקיים בשבוע שעבר בדרך השדות שליד קיבוץ צאלים, נחשף לראשונה פסל של האמן אברהם בורנשטיין לציון 70 שנים ל-י"א הנקודות בנגב. עמי אוליאל, מנהל מרחב דרום בקק"ל: "הפסל מציין את ההיאחזות בנגב ואת 11 הישובים שקבעו בשטח כי הנגב שייך למדינת ישראל".
ביום חמישי שעבר (24.11) התקיים טקס חשיפת פסל לכבוד שבעים שנים ל-11 הנקודות בנגב. בטקס השתתפו תושבי המועצה האזורית אשכול, עובדי קק"ל שלקחו חלק בהקמת הפסל, ואורחים נוספים מהישובים הסמוכים.
הפסל, שנקרא בשם "לקראת יום חדש" , עשוי ממתכת וסלעים, והוא מסמל את "רוח החלוציות ואת כיבוש השממה", לדברי האמן אברהם בורנשטיין.
"י"א הנקודות" הן 11 ישובים בנגב המערבי שהוקמו במוצאי יום הכיפורים בשנת 1946, על אדמות שרכשה קק"ל והן: אורים (גרין), בארי (נאח'ביר), גל און (חירבת מוסג'ת), חצרים (קלטה), כפר דרום (דיר אל בלח), משמר הנגב (ביר מנסורה), נבטים, נירים, קדמה (תל תורמוס), שובל (ביר זבאלה), תקומה (סומרה).
"11 הנקודות תרמו תרומה מכרעת לכך שהנגב נחשב כיום בשטחי מדינת ישראל" הזכיר עמי אוליאל, מנהל מרחב דרום בקק"ל, וסיפר על הקשר האישי שלו ל-11 הנקודות: "לפני ארבעים שנה כיהנתי כמזכיר מועצת אשכול. בזמנו הייתי אחראי על הטקס לכבוד 30 שנה לי"א הנקודות. היום, אנו חושפים את הפסל לכבוד 70 שנים להיאחזות בנגב שקבעה כבר אז כי הנגב שייך למדינת ישראל".
אברהם בורנשטיין, האמן שעיצב את הפסל, הודה בנאומו על שיתוף הפעולה עם קק"ל וגם על החשיבות של הפסל לתושבי הסביבה: "אני מקווה שהפסל יהווה מקור השראה לתושבי הדרום ויישובי 11 הנקודות, ותזכורת לחזונם ותושייתם של אותם הצעירים פורצי דרך שהתיישבו בגבול המדבר לפני שבעים שנים ובזכותם אנחנו כאן".
בורנשטיין גר בקיבוץ עין השלושה שבנגב הצפון-מערבי. הוא פיתח את 'הקונסטרוקטיביזם הקינטי' גישה תלת-מימדית חדשה. פסליו מתאפיינים בעיצוב ושילוב של חומרים קשים בדרך כלל אבן ומתכת. מרבה בהעמדת 'פרויקטים' שהם פיסול חוץ כהגדרתו, ברחבי הארץ וגם בחו"ל. פסלים שלו בדרום הארץ הוצבו: בשדה התעופה נבטים (1988), בים המלח (1994), בשדות קיבוץ בארי (1996), בדרך הפסלים ביער חצרים (2001) וכעת גם ליד קיבוץ צאלים.