יצא לדרך- פורום מנהיגים יהודים ובדואים לאורך כביש 31, הכולל את הרשויות ערד, כסיפה, חורה, מיתר, לקיה, להבים ורהט.
פורום המנהיגים יצא לדרך במסגרת מהלך "חיים משותפים על פני ציר 31" בהנחיית קארין לוינשטיין מנהלת אגף חברה באשכול. מטרת הפורום היא לייצר שיח פתוח ופורה, לחזק את הקשרים בין הקהילות, לחפש דרכים לשיתוף פעולה והבנה הדדית ולזהות הזדמנויות לקידום יוזמות משותפות לטובת כלל התושבים, כדי להשיג איכות חיים מכובדת ומכבדת לכולם.
חברות וחברי הפורום נבחרו מכל רשות כמנהיגים מקומיים שיובילו תהליכים מקומיים ואזוריים בתחום החיים המשותפים, בעזרת הניסיון, הידע והרצון העז שלהם להצלחת התהליך.
חברי הפורום, שהתארחו במרכז מנדל למנהיגות בנגב ב24/6/24, הסכימו כי מדובר בתהליך לא פשוט שבוודאי יציף על פני השטח דילמות לא פשוטות. לכן, הדרך הנכונה לתהליך משמעותי, היא להיות חלק מהפתרון באמצעות היכרות מעמיקה של שתי הקהילות, יצירת שפה משותפת, הקשבה פעילה לכל הדעות, פתיחות והתמסרות לתהליך.
ביום ראשון 9/6 התכנסה ועדת היגוי לקידום מרחבי חיים משותפים ליהודים ובדואים בנגב המזרחי.
בוועדה השתתפו נציגים ונציגות מהרשויות ערד, כסיפה, חורה, לקיה, להבים ורהט וכן נציגים מ"אג'יק – מכון הנגב", משרד הרווחה, תכנית "גישורים" ואשכול נגב מזרחי.
מטרת הקמתה של ועדת ההיגוי היא לבחון את האתגרים והזדמנויות לפיתוח יחסים בין-קהילתיים בין יהודים ובדואים בנגב המזרחי ולגבש תכנית פעולה לקידום החיים המשותפים באזור.
במסגרת המפגש נחשפו חברי הוועדה לתהליך מחקר מעמיק שנעשה בנושא החיים המשותפים בנגב המזרחי, בהובלת מנהלת צוות החדשנות באשכול מטעם תכנית "הזירה" טלי טבלן והתקיים דיון על תהליכי העבודה ושיתופי הפעולה שיאפשרו את קידום המהלך והתוכניות בשטח.
"שמחנו לגלות כי כל השותפים רואים את חיים המשותפים בין יהודים ובדואים בנגב כערך מרכזי שיש לשאוף אליו מתוך דיאלוג ושיתוף פעולה בין הקהילות. יחד נבטיח איכות חיים, הזדמנויות שוות, יחסי שכנות טובים וצמיחה מכלילה של האזור כולו למען כל תושביו!"
ועדת היגוי לקידום מרחבי חיים משותפים ליהודים ובדואים בנגב המזרחי, צילום-אשכול נגב מזרחי