עליה משמעותית בשיעור של כ-50% בביקוש לתכנית "הדירות הפתוחות", שמפעילה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בקרב הסטודנטים שלה. תכנית "הדירות הפתוחות", מופעלת זו השנה ה-33, על פי העיקרון שבתמורה לדיור חינם בדירות הממוקמות בשכונות "החלשות" והוותיקות של באר-שבע הסטודנטים, חברי התכנית, מעמידים את כישוריהם האנושיים והאקדמאים למען קידומה של אוכלוסיית השכונות, עמה הם בוחרים לחיות.
לא מן הנמנע שלמצוקת הדיור בשוק יש משקל בעליה להרשמה בפרויקט, אולם לדברי עו"ד סרוסי-כ"ץ "מעבר לאטרקטיביות של הפרויקט בשל ערכיו החברתיים, העליה בביקוש נובעת משיווק משמעותי יותר שעשינו השנה ולכן הרבה יותר סטודנטים בעלי מחויבות חברתית מעוניינים להצטרף לתכנית.. עד סוף תקופת ההרשמה לפרויקט השנה, תירשם עליה בשיעור של 100%, בהשוואה לשיעור הסטודנטים שהיו פעילים בפרויקט בשנה החולפת".
ייחודיותה של התכנית מתמצית בכך שהסטודנטים גרים בתוך הקהילה ואינם מהווים אורחים לרגע. מתוך כך, היכולת שלהם לפתח קשרים אמיצים ועמוקים עם התושבים ולהוות מודל לחיקוי בעיקר עבור הילדים בשכונות היא גבוהה.
התכנית כוללת 63 דירות וכ-100 סטודנטים גרים בדירות אלו, אשר משמשות בשעות אחר הצהריים גם כמועדוניות, בהן הסטודנטים עוסקים בפעילויות הבאות:
1. הפעלת קשת רחבה של חוגים לילדים, נוער ומבוגרים, ביניהם: חוגי לימוד, אמנות, ספורט, מוסיקה ועוד המוצעים חינם לתושבי השכונה. בנוסף, בכל שכונה עומד לרשות התכנית מקלט ציבורי או מועדון, בהם ניתנים חוגים הדורשים מרחב גדול יותר מזה של דירה: חוגי הספורט, הרצאות בנושאי בריאות, תזונה נכונה, תקציב משפחתי, וכדומה.
2. קיום פעילות כלל תכניתית ושכונתית בעיקר בחגי ישראל: מסיבת חנוכה, נטיעות ט'ו בשבט, מסיבת פורים, ימי ניקיון וצביעה בפסח, וכן בזארים של ספרים ובגדים במחיר סמלי, טיולים, ימי בריכה ופעילות קיץ המציינת את סוף שנת הפעילות בתכנית.
3. אימוץ משפחה – כל סטודנט מחויב לפתח קשר קרוב עם משפחה, וללוות אותה בצרכים השוטפים שלה (ליווי האם לבית הספר, כתיבת מכתב לביטוח לאומי וכו').