![עין נמר – דרום מדבר יהודה](https://www.goarad.co.il/wp-content/uploads/thumbs/373636-37wduefa9pmn17jcb9u328.jpg)
אחד מאתרי הטבע היפים במדבר יהודה הדרומי. הוא נמצא בקצהו התחתון של מעוק צר- מכוסה למחצה על ידי גושי סלע ענקיים. מאת: דב פוניו
עין נמר
מאת: דב פוניו
המעין נובע במשך כל השנה לתוך בריכה שגודלה משתנה משיטפון לשיטפון ומעונה לעונה. מי הברכה אינם בהכרח טובים לשתיה ולשם כך עדיף לאסוף את המים שמזרזפים מבין הסלעים. כמו הרבה מעיינות-גם במעיין זה אין להסתמך ללא ברור מוקדם, על מצב הספיקה. סביר להניח שבמשך חודשי החורף והאביב אין בעיות מי שתייה- לא כן בשלבים מאוחרים של הקיץ והסתיו.
שבילי הגישה אל המעיין: ממערב- מברכת נעמה כשעתיים, מצפון – מראש מעלה נמר כשעה, מדרום -מראש מעלה ענבה כשעתיים. כמובן יש להוסיף לזמנים אלה זמן הגעה אל נקודות המוצא שצוינו. שביל הגישה השגרתי הוא ממזרח : מחניון הלילה( אליו אפשר להגיע עם כל רכב מכביש 90) הזמן הדרוש להגיע אל עין נמר הוא כשעתיים וחצי.
נתיב זה מתפצל לשניים הן בגיא סלעים והן בגיא בהר- כאשר הנתיבים בעומק הגיא הם הקשים יותר. בגיא בהק יש להצטייד בחבל של 10 מטר. השבילים מסומנים-ומידע מפורט קיים במפת סימון שבילים מ"ס 11. בהחלט אין לטייל באזור ללא מפה.
כל הזמנים שצוינו כאן מתייחסים למיטיבי לכת-וללא הפסקות או ברבורים בדרך- ולא במזג האויר של ימי הקיץ, בהם שורר חום עז בנחל. בעומק הנחל אין קליטה בטלפון סולולרי- לכן מאד לא נבון לטייל בנחל ביחידות- גם לאדם בריא וחזק יכולה לקרות תאונה בלתי צפויה ואז הטיול יכול להיגמר באסון. היו דברים מעולם!
שביל הגישה המסומן מברכת נעמה(ממערב) עובר מעל הגדה הצפונית של הערוץ עצמו. אמנם אפשר לנוע מברכת נעמה במורד הנחל באפיק עצמו אבל בהתקרב לעין נמר יש מפל וגב גדול באפיק –וגם אחרי המפל המעבר עד לעין נמר קשה למדי. להרפתקנים בעלי חבל ויודעי שחיה בלבד.
נתיב עתיק ירד אל עין נמר דרך מעלה נמר(מצפון) או דרך מעלה ענבה(מדרום). בשני הנתיבים סיקולים אופייניים נתיב קדום. הנתיב יצא מעין נמר מזרחה דרך השביל שעובר גם היום ליד עין ענבה ומגיע לבסוף לרגלי מצדה .
עין נמר נמצא בתחום שמורת טבע וחלים עליו חוקי השמורה (תנועה על שבילים מסומנים, לינה בחניון לילה מוכרז בלבד)