(צילום-דוברות ההסתדרות)
עובדי "אמיליה קוסמטיקס" בירוחם החלו להאבק על הסכם קיבוצי ופתחו בצעדים ארגוניים. אחרי שעברו גל פיטורים לפני כחמישה חודשים יוצאים עובדי אמיליה למאבק מחודש על עתידם. ארמונד לנקרי, מ"מ יו"ר ההסתדרות במרחב: "נראה שניהול כושל ומכירת המותג המוביל של המפעל הובילו למצבו הקשה. ככל הנראה יש פה כוונה לבצע באמיליה מה שעשו במגבות ערד ולהבריח מכונות וציוד לחו"ל באישון לילה. על ההנהלה להבין שהעתיד של המפעל זה העובדים".
עובדי 'אמיליה קוסמטיקס' החלו, בגיבוי והובלת ההסתדרות, צעדים ארגוניים במחאה על סרוב ההנהלה לנהל משא ומתן להבטחת עתידם של עובדים המפעל. החברה שנוסדה ב-1981 ונמכרה ב-2009 לאיש העסקים עודד פלר. בחברה מועסקים כ- 250 עובדים. מחזור החברה בשנים האחרונות עומד על כ-230 מיליון שקל בשנה, כאשר עובדים עם ותק של 20 שנה מרוויחים שכר מינימום.
חברת 'אמיליה קוסמטיקס' – יצרנית מוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה – מייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה לשוק האמריקאי והאירופי ומייצרת מוצרי היגיינה עבור חברות מובילות כמו סנו ואחרים. בין הרשתות שעבורן מייצרת אמיליה מוצרים קוסמטיקה של ניוטרוג'ינה, רוק, לוריאל ו-Olay של פרוקטר אנד גמבל, נמצאות וול-מארט, קיי-מארט, וולגרינס, טארגט.
פולה עמר, יו"ר ועד העובדים עובדת במפעל משנת 1986 ומעבר לתפקידה כיו"ר ועד העובדים, היא עובדת במפעל כמבקרת איכות: "נכנסתי לעבוד במפעל הזה כשהוא היה עוד מאוד קטן, מפעל של תרופות וקוסמטיקה. עם השנים התרחב המפעל וגדל. פותחו כאן מוצרים ויצא לו שם של מפעל המייצר מוצרים איכותיים. לצערנו, לפני כחמש שנים נמכר המפעל וגם המותג. התחלפה ההנהלה במפעל ומובילים את העובדים והמקום לכישלון".
ארמונד לנקרי, ממלא מקום יו"ר ההסתדרות במרחב: "צר לי שהנהלות בוחרות לזלזל בעובדים המסורים לעבודתם ולהתייחס אליהם בחוסר כבוד מוחלט. לא ניתן לחברה שמייצרת מחזור של כ-230 מיליון שקלים בשנה לשלם שכר מינימום לעובדים עם ותק של 20 שנה. לא ניתן לזלזל ולפטר עובדים כאילו היו סחורה. פה לא יהיה שוק עבדים. מנכ"ל שמרוויח 1.2 מיליון שקל בשנה ומרשה לעצמו לבקש מעובדות המשתכרות מינימום, להוריד בתנאים שלהן כדי לשפר את רווחיות המפעל, זו בושה. אני קורא לחברה לחשוב שוב על עובדיה ולקוחותיה, לשבת עם העובדים להסכם עבודה, למנוע התעללות בעובדים ולהפגין אחריות ולמנוע משבר עמוק עוד יותר".