(צילום: אורנה גורן)
בפרויקט ’נשים רוקמות את חלומן’ שהינו פרויקט משותף של מרכז ג’ו אלון לתרבות הבדואים ביער להב ועמותת ’רקמת המדבר’ – מרכז לרקמה בדואית ביישוב לקיה, רוקמות הנשים ריבועי בד המבוססות על החלומות האישיים שלהן. הריבועים ישולבו ליריעה אחת גדולה, בגודל של מטר על שניים וחצי מטר, בשילוב קטעי רקמה בסגנון בדואי מסורתי ובה סיפורי החיים שלהן וחלומותיהן. היריעה תוצג במוזיאון לתרבות הבדואים במרכז ג’ו אלון החל מחודש אפריל.
לאתר מרכז ג'ו אלון לתרבות הבדואים ביער להב
עוד על 'רקמת המדבר' באתר 31 מזרח
פרויקט ’נשים רוקמות את חלומן’ החל עם סדרה של פגישות בין האמנית נוריתא ארמוני לבין הנשים, רוקמות מקצועיות מ’רקמת המדבר’, תושבות לקייה והסביבה. בפגישות הראשונות סיפרו הנשים על חלומותיהן אותן הן גם ציירו.
במפגש של הקבוצה במרכז ג’ו אלון, קיבלו הרוקמות ריבועי בד ותוכניות רקמה המבוססות על החלומות האישיים וציוריהן. לקראת סיום הפרויקט, הריבועים ישולבו ליריעה אחת בשילוב קטעי רקמה בסגנון בדואי מסורתי, על מנת ליצור יריעה רקומה גדולה (3X2.5 מטר) ובה סיפורי החיים שלהן וחלומותיהן, שתוצג במוזיאון לתרבות הבדואים במרכז ג’ו אלון.
בדצמבר 2010 ביקרה קבוצת הנשים הבדואיות המשתתפות בפרויקט ’נשים רוקמות את חלומן’ במרכז ג’ו אלון. אייל זמיר, מנהל מרכז ג’ו אלון מקיבוץ להב, וגילי מולכו יו"ר עמותת ג’ו אלון ממשמר הנגב בירכו את הנשים בשם מרכז ג’ו אלון ולאחר מכן הן סיירו במוזיאון ובאוהל האירוח וצפו בסרט על התרבות הבדואית כפי שהיא מתועדת במרכז.
בסרט נוסף, הם שמעו את סיפורה של האמנית זיינב אבו ג’רביע, תושבת שגב שלום, ואף פגשו את האמנית הצעירה. זיינב סיפרה על חלומה להיות אמנית, על עבודתה בסטודיו לקרמיקה בביתה ועל השתתפותה בתערוכת הקרמיקה הנודעת- "הביינאלה" בוונציה, איטליה. זיינב משלבת ביצירתה מוטיבים וסמלים בדואים, כולל עיטורים דמוי רקמה ופיסות רקומות ההופכות לחלק מהכלים אותם היא יוצרת. כאישה ואמנית יוצאת דופן בתרבות הבדואית, היא עודדה את הנשים להגשים את חלומותיהן.
שותפים לפרויקט: יוזמת ומנהלת הפרויקט מטעם מרכז ג’ו אלון: אורנה גורן. במקצועה אוצרת ואתנוגרפית שהקימה את המוזיאון לתרבות הבדואים במרכז ג'ו אלון ושבמסגרתו מבצעים את הפרויקט עם נשות 'רקמת המדבר' בלקיה
"העמותה לשיפור מעמד האשה בלקיה" – ’רקמת המדבר’. בראש הפרויקט בשיתוף עשר הרוקמות עומדות: חנה דקל, נעמה אל סאנע וחיסן אל סאנע.
האמנית נוריתא ארמוני: מעצבת וממחישה את סיפורי הנשים.
התרומה למיזם הגיעה מכסף שנתרם למרכז ג’ו אלון במסגרת "נשים יוצרות שינוי בקהילה".
בחודשים הקרובים תמשיך הקבוצה במפגשים על הפרויקט בשילוב עבודת הרקמה על מנת להביא את הפרויקט לסיומו בחודש אפריל. היצירה תוצג במוזיאון לתרבות הבדואית בג’ו אלון בהמשך השנה.