מאות מעובדי המפעל חסמו את הכניסה למפעל חיפה כימיקלים דרום שבנגב במחאה על הכוונה לסגור את המפעל בעקבות ההחלטה על סגירת מיכל האמוניה בחיפה. מאות עובדים צפויים לפיטורים. מיכאל ביטון יו"ר מועצת הנגב: "זה משבר כלכלי, חברתי , שהנגב לא יכול לספוג." עשרות עובדים התבצרו בפתח המפעל והקימו מאהל לשהייה ארוכה עד שימצא פתרון..
העובדים חסמו את דרכי הגישה למפעל בעזרת מכולות שהציבו לאורך הדרך מבעירים צמיגים ונושאים שלטים הקוראים לשר לאיכות הסביבה, זאב אלקין, בו הם רואים את הגורם האחראי, להתערב באופן מידי ולמנוע את הפיטורים הצפויים.
יהודה פרץ, יו״ר ועד עובדי חיפה כימיקלים דרום, ״בניגוד לכל היגיון בריא מדינת ישראל חתמה את גורלם של 1500 עובדים ובני משפחותיהם ואת גורלו של אחד המפעלים המוצלחים בדרום, מפעל ציוני שהוא סמל ומופת לחזונו של בן גוריון.
בלתי נתפש שהשר לאיכות הסביבה, זאב אלקין האיש שבחתימה בודדת שתאשר להוציא לפועל את אחד הפתרונות שהציעה חיפה כימיקלים, ואושרה ע״י הממשלה, ממשיך לסרב ותוקע מסמר נוסף בארון הקבורה של התעשייה בדרום״
התייחסות ראש המועצה המקומית ירוחם מר מיכאל ביטון שהוא גם יו"ר מועצת הנגב ביחס לסגירת מפעל חיפה כימיקלים:
"האירוע הזה חמור ביותר וישפיע על כלל הנגב. מאות עובדים שמתפרנסים בכבוד ימצאו את עצמם ללא פרנסה. זה משבר כלכלי, חברתי , שהנגב לא יכול לספוג. אנו מכירים בכך שצריך לתקן את מפגעי הסביבה בחיפה וכל שכן לרוקן את מיכל האמוניה באחריות.
אבל אם יש מפגע בן 70 שנה וצריך לתקן אותו, לא עושים את זה באופן שהורס כלכלה אחרת ואיזור אחר. צריך לבנות מתווה שבצד אחד מטפלים במפגעים הסביבתיים של חיפה, ולא פוגעים במפעל משגשג ומאות עובדים – הדבר הזה לא יעבור לסדר היום והנגב יבער.
במקום לקחת בעיה אחת מחיפה ולהעביר אותה לנגב צריך לפתור את הבעיה על פני X חודשים כך שגם בנגב יהיה פיתרון לתעסוקה ופרנסה של אנשים.
מה שתעשה המדינה אם תתעלם מבעיית הסגירה של מפעל חיפה כימיקלים היא תעביר את המחאה ואת הבג"צים ואת המלחמות מחיפה – לדימונה. וזה לא יעבור לסדר היום. אנו פועלים בשותפות עם יו"ר הההסתדרות, מר אבי ניסנקורן ועם יו"ר המרחב מר ארמונד לנקרי."
עוד כתבה בנושא-
סגירת מכל האמוניה בחיפה- 1500 עובדים מצפון ודרום הפגינו נגד סכנת הפטורים שלהם