(צילום-ענת רסקין)
סיעת השלטון בערד זועזעה. 3 חברי הסיעה: נעמי מיצד, מרים שימן ובני בן-שושן הודיעו הבקר (2/5/12) על פרישתם מסיעת 'ערד חזקה'. השלושה הגישו הבקר מכתב התפטרות לראש העיר ערד טלי פלוסקוב והכריזו על הקמת סיעה חדשה בשם: "נאמני ערד". עיקר המחלוקת- הקצאת כספים למגזר החרדי בערד.
מאת: ענת רסקין
נעמי מיצד, 34 שנים בערד ומי שהייתה מנהלת תיכון 'אורט-ערד' , פעילה במספר ועדות והייתה יו"ר ועדת החינוך והוועדה לקידום מעמד הילד, אומרת כי הצטרפה לפוליטיקה העירונית מתוך רצון לתרום. "התאכזבתי והתלבטתי אם לעזוב את הפוליטיקה או לפרוש ולהמשיך לנסות להשפיע".
הדברים העיקריים שהביאו אותה להחלטתה לפרוש מסיעת השלטון ולהצטרף לאופוזיציה היו:
תהליך התחרדות העיר: "התחרדות העיר בגיבוי הנהלת העיר משנה לדעתי את פני העיר וזה יטיל עול כספי על לכלת העיר בעתיד. אני לא מוכנה להיות שותפה למהלך הזה". חוסר השקיפות והעדר הדמוקרטיה בהתנהלות מועצת העיר: "כחברת מועצת העיר וחברת סיעה היינו מקבלים מידע מאד מינורי על מה שקורה בעיר או שהמידע היה מתקבל לאחר מעשה. ציפו מאיתנו להגיע לישיבות ולהצביע לקואליציה. הישיבות ארכו 10-20 דקות והיו חסרות תוכן. לא התקיימו ישיבות סיעה. נוצר מצב שהדיונים האמיתיים התנהלו בוועדת הכספים שבה הייתי חברה ביחד עם יו"ר הוועדה מרים שימן".
בוועדת הכספים האחרונה התבקשו לאשר 1 מיליון שקלים לטובת שיפוץ בי"ס ( בן 10 שנים) של קהילת גור. הוועדה החליטה לא לאשר זאת (מיצד: "התיכון בערד בן 40 שנה ועוד לא זכה לשיפוץ!") כיוון שלדעתם יש מספיק מה לעשות בבתי הספר האחרים בעיר. הדיון הועבר למליאה ועל קוצו של קול הוחלט להעביר לקהילת גור 1 מיליון שקלים מתוך 1,7 מיליון ₪ שהוקצו לשיפוץ בתי הספר בעיר. מיצד מספרת גם על החלטות שהתקבלו בוועדות שאושרו ע"י מועצת העיר אבל בפועל לא יושמו. לדוגמא: הוחלט כי 2 נציגי ציבור ישתתפו בניהול אירועי התרבות בעיר. זה גם אושר ע"י המועצה אך בפועל הם אף פעם לא הוזמנו. מיצד: "העדר דמוקרטיה- זה צורם! אנחנו לא רוצים לחזור לוועדה קרואה, הדרך החדשה תייצג ותעשה יותר למען התושבים".
גם למרים שימן חורה בעיקר נושא התנהלות החרדים בעיר ושינוי צביון העיר. "זה לא סוד שנלחמתי בהעברות חסרות הפרופורציה של כספים ומשאבים לחרדים. דברנו עם טלי וזה לא עזר. לנו היו 7 מנדטים ולסיעת החרדים 2 אך בפועל הרגשתי שזה הפוך. החרדים משיגים לאוכלוסיה שלהם הרבה. אנחנו הצבענו נגד העברת הכספים לחרדים בוועדת הכספים האחרונה והם עשו מלחמות, לחצו, גייסו אחרים למען, עשו עבודת שטח ובשקט ובסוף קבלו את מה שרצו. אנחנו רדומים כולנו! הסיעה הייתה צריכה לתמוך בנו וזה לא קרה".
שימן, 43 שנה בערד ופועלת מזה שנים בהתנדבות למען הקהילה האתיופית, הייתה פעילה במספר רב של ועדות ושימשה כיו"ר ועדת הכספים: "אני לא מקנאה בטלי שנתונה להרבה לחצים.. אין לי כלום נגד טלי, נמשיך לעזור ולקדם כל דבר לטובת העיר. אנחנו לא מתכוננות ללכת לבחירות. אבל נצטרך לראות מה לעשות בנושא השוויון בעיר".
בני בן-שושן מי שהיה מפקד משטרת ערד לשעבר היה יו"ר ועדת ביטחון וחבר בוועדת מלח ושהובטח לו תפקיד סגן, טוען שפלוסקוב לא קיימה את הבטחות המצע של הסיעה לביטחון אישי לתושבים. "היא לא טיפלה בדרפורים, תחושת הביטחון לא השתנתה ויש הרבה פריצות בעיר, היה פרויקט מצלמות בעיר והיא טענה שאין כסף, המחסום בכניסה לעיר לא הופעל.. היא לא נותנת לי לעשות בתחום אז אני מחזיר לה את תיק הביטחון".
גם בן שושן מדבר על הנתינה לחרדים- "טלי נותנת לגורניקים מבני ציבור שהם הופכים לבתי כנסת וגנים ולאחרונה קבלו מיליון שקלים לשיפוץ בית הספר שלהם. אני רוצה שתעמוד בציפיות ובהבטחות. למשל היא הבטיחה גם שכל המנהלים בעירייה יחוייבו להיות תושבי העיר או שתחליף אותם ולא עמדה בדיבור. אף אחד מדרג המנהלים בעירייה לא גר בערד! היה לה רוב במועצה והיא עשתה מה שרצתה. בעוד שנתיים יהיו בחירות והציבור יכריע".
תגובת ראש העיר טלי פלוסקוב: "אני מאחלת לשלושת חברי סיעת 'נאמני ערד' הצלחה. ממש עכשיו כשמלאו שנתיים לכניסתי לתפקיד יכולים תושבי העיר לראות את השינוי המתחולל בישוב בפרק זמן כל כך קצר. ערד נמצאת בתנופה אשר לא ידעה שנים רבות. הפרויקטים הרבים אשר מתבצעים ברחבי העיר לרווחת התושבים, הם תוצאה של עבודה מאומצת סביב השעון וגיוס כספים מאסיבי ממשרדי הממשלה אשר שנים רבות התעלמו מערד וממקורות נוספים.
מי שרוצה לעבוד יהיה לצידי, מי שמחפש כבוד, זכותו לעזוב ואני מכבדת זאת. אולם, אסור להחזיר את ערד לאחור, לימים ההם של חוסר יציבות. הדבר האחרון שאנחנו צריכים הוא מלחמות פנימיות אשר יפגעו בראש ובראשונה בתושבים, לא לשם כך הציבור נתן לנו מנדט.
אמשיך להוביל את העיר יחד עם חברי בקואליציה, באחריות ובעוצמה תוך כיבוד והתחשבות באחר. נמצא את המאחד ולא את המפריד ונמשיך לעשות דברים טובים למען העיר, כך צריך לנהוג."
קצת רקע פוליטי-עירוני-
באפריל 2010 נערכו הבחירות המוניציפאליות לערד לאחר שנתיים בהן כיהן גדעון בר לב כראש עיר ממונה בראשות ועדה קרואה. מתוך 15 חברי מליאת העירייה: 7 השתייכו ל 'ערד חזקה' בראשות טלי פלוסקוב, 3 ל 'מאמינים בערד' מפלגה שאיחדה את כל הזרמים הדתיים, 2 מ 'הליכוד', 2 מ 'עשייה לערד', 1 מפלגת 'צעירים למען ערד'. סיעת 'נאמני ערד' החדשה הצטרפה לאופוזיציה ולסיעת 'עשייה לערד".
עוד כתבות בנושא:
תוצאות הבחירות בערד
לקראת בחירות בערד – ישיבת מועצה שעמדה בסימן פרידה ותודות