הצורך בהחזרת הילדים של קיבוץ סעד, המתגוררים כעת במלונות ים המלח, לשגרה מסוימת ולימודים הביא לשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים והלימודים עברו להתקיים באתר ההיסטורי מצדה.
תושבי קיבוץ סעד אשר נאלצו כמו משפחות רבות להתפנות מביתם אחרי השבת השחורה 7/10/23 , שוכנו במלונות ים המלח. כדי לנסות לאפשר שגרה לתלמידי בתי הספר חיפשה המועצה האזורית שדות נגב מתחם בו יוכלו לקיים לימודים לילדים. הם פנו לרשות הטבע והגנים שנעתרה וסייעה במציאת פתרון למבנה עבור חטיבת הביניים במתחם ההסעדה במרכז המבקרים של גן לאומי מצדה.
נועה גורדון, מנהלת גן לאומי מצדה, רשות הטבע והגנים: "התקבלה פנייה לסייע במציאת מרחב למידה עבור חטיבת הביניים של ילדי קיבוץ סעד. ערכנו סיור באתר וזיהינו את האפשרות להפוך את מתחם ההסעדה לכיתת לימוד. המצב הזה מאפשר לכולנו לחשוב אחרת ולהציג גמישות. רשות הטבע והגנים ומרחב מצדה שמחים שיכולים לסייע ולהעניק שגרה מסוימת לתלמידים".
בימי שגרה פועלת במקום מסעדה המשרתת את אלפי התיירים המבקרים במקום. כשהתיירות נעצרה נמצאה הזדמנות לסייע ולתת לקיבוץ את המתחם ללמוד בו. המקום הוסב למרחב לימודי עבור התלמידים ועם פתיחת הלימודים במצדה הוחלט על הסבת שמה של החטיבה ל"בית החינוך דור נבו" על שמם של דור רידר ונבו ארד תושבי הקיבוץ אשר נרצחו בשבת השחורה.
מתחילת המלחמה מפעילה רשות הטבע והגנים שורה של מיזמים הכוללים תכניות חינוכיות ופעילויות הפגה לטובת המפונים מדרום ומצפון ובקרוב צפויה להשתלב במרכזי הלמידה ובבתי הספר עם לימודי העשרה.

הלל לזר תלמיד כיתה ט' בחטיבת ביניים קיבוץ סעד: "ללמוד במרכז המבקרים בגן הלאומי מצדה מרגיש רגוע בהרבה מהשגרה הרגילה של הלימודים. לפני הכול, אנחנו כל השכבה מהקיבוץ ביחד וזה משפר את ההרגשה. יש במקום גם חיילים בשנת שירות שנמצאים אתנו במהלך הלימודים על מנת לעזור בשיעורים או סתם לדבר אתנו. סדר היום הלימודי מורכב מלימודים כמו מתמטיקה, אנגלית וכו' אך משלב גם שיחות עם אנשי מקצוע וקורסי בחירה כמו רקמה ומד"א ומגוון פעילויות ושיחות עם המחנכת. כל זה הופך את האווירה לקלילה בהרבה. בסה"כ החוויה חיובית, האווירה כיפית וטוב להיות עם השכבה בזמן הלימודים ואני שמח שיש שגרת לימודים מסודרת יחסית עד שנחזור ב"ה לשגרה הרגילה."
ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן: "בשעה קשה זו שעוברת על עם ישראל, מרגש לראות את האירוח החם והלבבי של רשות הטבע והגנים שמקבלים את תלמידי המועצה בסבר פנים יפות ומאפשרים להם שגרת למידה בימים מורכבים אלו. בשמי ובשם תושבי המועצה האזורית שדות נגב אני רוצה להודות להם על היצירתיות במציאת המקום, בהכשרתו ללמידה והסיוע לכל צרכיהם".
תמר איל מחנכת כיתה ט' ורכזת פדגוגית: "לפני כשלושה שבועות כשהבנו שהשהות שלנו במלון "ישרוטל" נבו בים המלח תהיה ממושכת, חיפשנו מקום להקים בו בית ספר לתלמידי חטיבת הביניים של קיבוץ סעד. לשמחתנו רשות הטבע והגנים פתחה בפנינו את שעריה במרכז המבקרים בגן הלאומי מצדה, יחד עם מכון המחקר של ים המלח. הסבנו את מתחם הקפיטריה לכיתות בהן מתנהלת למידה מול נוף מדברי הררי שפותח את הלב לשיח משמעותי ומפנה ללמידה. הקושי לייצר שיגרת חיים גדול ועל אף זאת התלמידים מצביעים ברגליים ומגיעים ללימודים יום, יום. מדי שבוע אנחנו עולים ברכבל לשיעור על המצדה וזו חווית למידה מיוחדת במינה.
במציאות זו התלמידים, המורים ואנשי רשות הטבע הגנים בגן הלאומי מצדה נדרשים להתגמש ולהתאים את עצמם לתנאים הפיסיים ולצרכים הרגשיים. אנחנו מודים מאד לשלום וייל שתיווך ולנעה גורדון מנהלת הגן הלאומי ולדני מרשות הטבע והגנים על המאמצים הרבים עבורנו. תודה גדולה גם לשירי וכל אנשי מועצת תמר ומו'פ ים המלח שעוזרים לנו לחיות כמה שיותר נורמלי במציאות לא נורמלית".