מגדלי הצאן הבדואים מתאגדים והקימו קואופרטיב ראשון מסוגו. התכנית לעתיד: הקמת מחלבה ואיטליז משותפים. התייקרות המזון לבעלי החיים, הצמצום בשטחי המרעה ועליית המיסוי הובילו מגדלי עדרים בנגב להתאגד ולהקים את קואופרטיב "מראעי", בסיועו של ארגון אג'יק – מכון הנגב. המגדלים ירכשו את המזון ביחד ואף ישווקו את תוצרתם בצורה מאוגדת. בטקס מיוחד קיבלו המגדלים מחשבי לפטופ, שיסייעו להם לעקוב ולנהל את העדרים והמזון. בנוסף יצאו חברי הקואופרטיב החדש לסיורים לימודיים וייהנו מליווי וטרינרי צמוד.
בשנים האחרונות הפך גידול העדרים המסורתי בחברה הערבית-הבדואית בנגב מנכס לנטל כלכלי. התייקרות המזון לבעלי החיים, הצמצום בשטחי המרעה והמיסוי גרמו לירידה חדה ברווחיהם של בעלי עדרים, עד כי חלקם נטשו את התחום. ארגון אג'יק – מכון הנגב חנך בחודש מאי 2014 התאגדות ראשונה מסוגה של מגדלי עדרים ביישוב אבו קרינאת (ציר דימונה-באר שבע), שהקימו במשותף תאגיד קואופרטיבי בשם "מראעי". בעלי העדרים משתתפים בתוכנית דו-שנתית, במהלכה הם זוכים לליווי וטרינרי צמוד להשבחת העדרים לגזעים רווחיים יותר המתאימים לתנאי המחייה בנגב, יוצאים לסיורים לימודיים, עוברים הכשרה בגזיזה באמצעות מכונות ואף קיבלו מהארגון מחשבי לפטופ שיסייעו להם לעקוב ולנהל את העדרים והמזון. במקביל משתתפים המגדלים בהכשרה של צוות אג'יק – מכון הנגב לניהול מקצועי של עדרים ולשיתוף פעולה עסקי ביניהם. האגודה השיתופית הושקה באירוע שהתקיים ברהט בהשתתפות ח'יר אלדין אלבז – מנכ"ל משותף של אג'יק מכון – הנגב, יואב מורג – מנהל מחוז דרום של משרד החקלאות, וד"ר מאזן אבו סיאם – הווטרינר המלווה של הפרויקט, וכלל גם הופעה של תיאטרון אלמהבש – התיאטרון המקומי של רהט.
ח'יר אלדין אלבז, מנכ"ל משותף של אג'יק מכון – הנגב: "הקואופרטיב מאפשר למגדלים ללמוד יחד שיטות חדשניות לגידול וניהול של עדרים, להשביח את העדרים ולהנמיך את עלויות הגידול של הכבשים על ידי שיתוף פעולה ביניהם. המגדלים יירכשו את המזון ביחד וגם ישווקו את הטלאים במשותף על מנת לחסוך את פערי התיווך. התאגיד יאפשר גם פעילות יעילה יותר מול משרדי הממשלה השונים על מנת להסיר חסמים שונים בתחום, ובעתיד גם נסייע בהקמת מחלבה ואיטליז של הקואופרטיב. זהו רק אחד מכמה פרויקטים שאג'יק – מכון הנגב מקדם על מנת להוביל להעצמה ולפיתוח כלכלי וחברתי של החברה הבדואית בנגב, ואני בטוח שהשותפות הזו תהווה מודל למגדלי צאן באזורים נוספים בנגב."
ד"ר מאזן אבו סיאם: "בתהליך הקמת הקואופרטיב התמודדנו גם עם סוגיות תרבותיות – כמו עסקים משפחתיים וזהות שבטית של המשתתפים, אך בסוף החברים הבינו שרק ביחד ניתן לחסוך ושזו הדרך היחידה בה ניתן להשפיע ולפעול מול משרדי הממשלה הרבים שמגדל הצאן הבודד מוצא עצמו מתמודד מולם, בסוגיות של וטרינריה, שיווק, שטחי מרעה, מים ועוד סוגיות רבות אחרות. אני מקווה שמגדלי צאן בכל רחבי הנגב ייקחו את הדוגמא הזו".
אג'יק – מכון הנגב הינו ארגון פיתוח ערבי-יהודי ללא מטרות רווח ובסיסו בנגב. הארגון פועל לפיתוח אנושי בר-קיימא בקרב חברות העוברות תהליכי שינוי משמעותיים ומסייעים בהצמחתן של קהילות שוויוניות ומשגשגות החיות בשלום. המכון מתמקד בתהליכי פיתוח קהילתי בקרב הערבים – הבדואים תושבי הנגב, ופועל ליצירת שותפות אמת בין האוכלוסייה הערבית והיהודית ולקידום צדק חברתי וכלכלי עבור כלל תושבי המדינה.