בסיכום אישר הפורום תוכנית עבודה לשנת 2010 הכוללת תכנון פרויקטים מחוללי שינוי כגון מושבת אומנים בנגב, שיתופי פעולה עם מחלקות לאומנויות ספרות ותיירות במוסדות אקדמיים בנגב, קידום וחשיפת תרבות ייחודית דרומית, חשיפת אירועי תרבות לצעירים, עידוד מיזמי תרבות דרומיים מקוריים, שיווק משותף של מיזמי תרבות וכן קידום מיזמי תרבות במגזר הבדואי.
בשבוע שעבר התקיים כינוס ראשון ליסוד "פורום תרבות" שליד הרשות לפיתוח הנגב ביוזמת המשרד לפיתוח הנגב והגליל באמצעות הרשות לפיתוח הנגב. כ-30 מנהלי מחלקות תרבות מכל הנגב הגיעו לכינוס היסוד של פורום התרבות שליד הרשות לפיתוח הנגב.
מטרת הקמת הפורום לפעול לחיזוק יצירה דרומית מקורית, חיזוק צריכה תרבותית, הגברת חשיפת הנגב כיעד המספק תרבות איכותית. וכן לקדם שיתופי פעולה בין העושים במלאכה ובינם לבין גורמי חוץ.
מיכל עוזיהו, רכזת תיירות ותרבות ברשות לפיתוח הנגב הציגה לפני משתתפי הכינוס ממצאי סקר מקיף המבטא את חשיבות פיתוח התרבות בנגב למשיכת אוכלוסיה לדרום. לדברי עוזיהו: "מספר הנציגים הגדול שהגיע לפגישה מבטאת את הרצון וההבנה כי פעילות משותפת של כל הגורמים תקדם את התרבות והיצירה הדרומית למקומה הראוי. אני משוכנעת כי לא ירחק היום וההיצע התרבותי שיש בנגב ימשוך אליו לא רק את תושבי הנגב אלא תושבים מכל רחבי הארץ."
מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל, אורנה הוזמן בכור: "הנגב מתגלה בשנים האחרונות כמרחב אפשרויות בלתי מוגבל ליצירה תרבותית. המשרד לפיתוח הנגב והגליל חרת על דגלו לקדם את תחום התרבות על מנת שהנגב יהפוך לאבן שואבת גם בתחום הזה. כדי להגשים את החזון ולהביא עוד תושבים לנגב יש להעניק לפתח ולקדם את התרבות והיצירה. כבר היום מתהדר הנגב בסימפונייטה, תיאטראות, בית ספר גבוהה למשחק, להקות מחול צעירות ויוצרים רבים מצאו פה את ביתם. שילוב הכוחות ושיתוף הפעולה שהפורום הזה מאפשר הוא חשוב ומשמעותי ליצירה המקומית שתשגשג ותפרוץ את הגבולות המקומיים".
משתתפי הפורום ברכו על היוזמה להקמת פורום תרבות נגב וסוכם כי הפורום יפעל במתכונת דומה לפעילות פורום תיירות נגב וייפגש בתדירות של פעם בחודש עד חודש וחצי לכל אורך השנה.