מת'יו סטודנט מתנדב: "זו אפשרות ייחודית ליצור קשר, לטייל ולהתנסות. לא חשוב לאן הולכים בעולם זה אותו דבר ברגשות ובצרכים. פוגשים תמיד אותו רצון טוב אצל אנשים. כך אנחנו עושים את השינוי".
מאת: ענת רסקין
עבודה מיוחדת במינה נעשתה בבי"ס היסודי אל-פורעה א' שליד ערד בעזרת סטודנטים של מרכז ישראל בוורמונט מאוניברסיטת ברינגטון-וורמונט, עיר אחות לערד, השוהים עשרה ימים בערד במסגרת בקור שלהם בארץ. הסטודנטים משלבים עבודה קהילתית עם נושאי אומנות ואקולוגיה וזו השנה השלישית שהם פועלים בערד ואל-פורעה.
לפני שנה, ביחד עם דב פוניו מקבוצת קשר ערד מדבר יהודה, הקימו הסטודנטים בבית הספר שבאל-פורעה, בו לומדים תלמידים מכתה א' ועד ט', רמפה לישיבה בצידי מגרש הכדורסל העשויה צמיגים ישנים. השנה הקימו קיר הפרדה אומנותי בחצר בית הספר העשוי מבקבוקי פלסטיק ישנים שדב פוניו אסף בואדיות האזור.
במסגרת שהייתם באזור יצרו קשרים גם עם ביה"ס הדמוקרטי ובי"ס 'עופרים-יעלים' הפועל בייחודיות של אומנות וסביבה. בקרו במוזיאון 'מראה במדבר' ונפגשו עם אומני רובע האומנים ואף שיחקו משחקי ידידות בכדורגל וסופטבול עם ילדי אל-פורעה וערד.
סגן מנהל בי"ס אל-פורעה אבורביע מוחמד: "המתמזל מזלנו לפגוש את קבוצת הסטודנטים ולזכות בחוויה של צבעים, שפות ואנשים שונים המגלים כבוד, הערכה והתעניינות. אלו חברים המסתכלים בעיניים האחד לשני בפעילות המאחדת אותנו כבני אדם".
ביירן מורי מנהל קבוצת הסטודנטים: "זה מיוחד שיש אנשים שונים: אמריקאים, בדואים, ישראלים, העובדים ביחד למטרה טובה". סוזאן לב: "במשך השנים עשינו חברים רבים ובכל שנה נוספים עוד. אנחנו מרגישים שאנחנו הופכים לחלק מהקהילה". רבקה: "הזדמנות מדהימה ליצור קשרים. למדתי הרבה על הבעיות האזוריות. יחסים בינאישיים פותרים בעיות. זהו נס שצריך לקרות יותר פעמים". מת'יו: "זו אפשרות ייחודית ליצור קשר, לטייל ולהתנסות. לא חשוב לאן הולכים בעולם זה אותו דבר ברגשות ובצרכים. פוגשים תמיד אותו רצון טוב אצל אנשים. כך אנחנו עושים את השינוי".
דב פוניו איש הקשר של הקבוצה באזור המלווה אותה הפך זה מכבר לחלק מהנוף, מסכימים כולם. כשהוא עובר ליד אל-פורעה ילדים כבר מנפנפים לו לשלום וזה הסיפוק הגדול שלו.