לאכול בספינת הפיראטים DAVID JONES- מסעדה בשרית חדשה בקניון ערד
דיוויד ג'ונס DAVID JONES , מסעדת בשרים חדשה, נפתחה בקניון ערד והיא מעוצבת כספינת פיראטים לכל דבר ועניין! אורך הספינה 12 מ' ו-4,5 מ' רוחבה ולה תורן המתנשא לגובה של 12 מ'. בנוסף הוצבו במתחם הנמצא בקומה העליונה של הקניון, פסלי פיראטים ססגוניים, תיבות אוצר, תותחים, עמודי רציף, חבלי מעגן ובראש התורן כלוב מתכת ובו שלד פיראט שלא שרד את המסע. אתם יכולים להנות ממנות שף כמו: פילה עגל, סטייק סינטה, נתחי אנטריקוט וצלעות טלה בלי צורך להביא אוצר מהבית. וכמובן- "יו הו הו הו, ובקבוק מלא רום", אבל לא רק..
מאת: ענת רסקין
מסעדת הבשרים החדשה מעוצבת כספינת פיראטים ונושאת את שם הפיראט דיוויד ג'ונס-DAVID JONES . הרעיון להקים מסעדת פיראטים הוא חלום ישן של מיכאל רוס, קפטן הספינה ומנהל המסעדה. תושב ערד שלפני 18 שנה עלה ארצה מאוקראינה ומזה 4,5 שנים מנהל את מסעדת 'תמוז' החלבית בקניון ערד, אליה התווספה כעת מסעדת הבשרים דיוויד ג'ונס'.
מיכאל החל לעבוד על הגשמת החלום לפני שנה וחצי. את ריהוט העץ הוא קנה באוקראינה כשהוא מסתובב בה בתקופת המהומות האזרחיות האחרונות והמצב הפוליטי הרגיש עם רוסיה. משוק הפשפשים בת"א אסף את האביזרים. וביחד עם חבר, סרגיי דניסוב מנגריית 'דוגמה' שברובע האומנים בערד, עיצב ובנה את אוניית הפיראטים שמשמשת כתפאורה למסעדה: 12 מ' אורכה 4,5 מ' רוחבה ותורן המתנשא לגובה של 12 מ'. מסביב לסיפון הראשי שלה צצים קני תותחים מתוך כרכי ירי. מסביב למתחם הנמצא בקומה העליונה של הקניון, הוצבו פסלי פיראטים ססגוניים, תיבות אוצר, תותחים, עמודי רציף, חבלי מעגן ובראש התורן כלוב מתכת ובו שלד פיראט שלא שרד את המסע.
אל הצוות התווסף שף חדש. יגאל גורביץ, ישראלי שחזר מאירלנד ומתמחה בבשרים. בכדי לשמור על האווירה חשבו כאן על כל פרט ופרט- מנות הבשר נושאות שמות של פיראטים נועזים כמו: סר פרנסיס דרייק, המרקיז דה מונטין או חזה עוף לילדים בשם קפטן פלינט. המנות מוגשות על פלטות עץ כבדות בכלי קרמיקה עבים, המלחיות בצורת חבית בירה ואת התשלום מסדירים באמצעות תיבת מטמון קטנה שנותנים למלצריות חביבות שאינן דומות כלל ועיקר למלחים קשוחים.
אזורי הישיבה פזורים וכל אחד מכם יכול לבחור את המקום המתאים למצב רוחו. ישנם השולחנות הפזורים מסביב לאנייה, אך אפשר לשבת גם סביב שולחנות בסיפון הראשי. אזור המתאים לארוחה משפחתית או קבוצתית כשרוצים קצת פרטיות. הספונים הקטנים מעל מאפשרים בדידות לזוגות וחברים וישיבה בגשר הפקוד מאפשרת צפייה על מתחם המסעדה מן הגובה כשהילדים יכולים להתנסות בהחזקת הגה הספינה.
התפיסה העומדת מאחורי תפריט המסעדה, מסביר מיכאל, היא הגשת מנות שף בגודל של מנות מסעדה עממית במחיר מופחת בכ-20% ממחיר מנות דומות במסעדות גורמה אחרות. כך אתם יכולים להנות מפילה עגל, סטייק סינטה, נתחי אנטריקוט וצלעות טלה בלי צורך להביא אוצר מהבית. אפשר לקבל גם מנות סלט עם או בלי בשרים, דגים, מנות ילדים ומשקאות. כמובן שכדרך הבילוי המסורתי של פיראטים, גם משקאות חריפים בנמצא. אלו מוגשים לשולחנות או לבר העץ הצמוד לדופן הספינה. "יו הו הו הו, ובקבוק מלא רום", אבל לא רק. גם ויסקי, וודקה, בירות, יינות ועוד, מבחר ראוי לעולים לספינה.
בים המדבר ישנו אי המטמון ועליו מוצבת ספינת שודדי ים- דיוויד ג'ונס DAVID JONES , המציעה מכל טוב מטעניה לתושבי ערד והסביבה ואף תעלה על סיפונה כל מבקר ומטייל בדרכים. הספינה פתוחה בימים ראשון עד שבת בין השעות 11:00 עד 23:00 ועד הלקוח האחרון. טלפון- 077-5055790
במקביל ממשיכה לפעול המסעדה החלבית 'תמוז' שפעלה במקום אלא שעכשיו שולחנותיה והשמשיות הלבנות שלה ממוקמות לאורך המעקה המשקיף אל קומת הקרקע של קניון ערד. במסעדה החלבית משיכים להגיש סלטים, פאסטות, ארוחות בקר ישראליות וגליליות, שתייה קרה וחמה.
ביום שישי הזה 11/4/14 בשעה 18:30 המסיבה נפתחת ותושבי ערד יצאו להפלגה! אתם מוזמנים להשקה! יהיו רקדניות פלמנקו אקזוטיות וכמובן שתייה. אתם גם יותר ממוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק של המסעדה- DAVID JONES ואל תשכחו לעשות לייק! למה לכם להסתבך עם פיראטים..
מיכאל מכין עצמו להפליג למרחקים ארוכים אך להבין את משטר הרוחות ומשטר זרמי הים של הלקוחות בעיר המדבר ערד זה קצת יותר קשה. נקווה שיידע לנווט את דרכו ושאתם תסייעו להצלחת המסע כשתגיעו ותעלו לסיפון לטעום את מטעמי הפיראטים ולנצל את מגוון הצעות הבילוי שהמקום מביא לכם..