950 קמ' מתל דן בצפון ועד טאבה בדרום. לשביל ישראל סימון מיוחד (בצבעי כתום-כחול-לבן) אשר מוטבע בצורה ברורה ומאפשר התמצאות והליכה לפי הסימון. השביל באזורינו ( קטע 29-31 כולל. במדריך המפה של שביל ישראל) מצומת דביר לקבוץ כרמים (24 ק"מ) מכרמים להר עמשא (21 ק"מ), מהר עמשא לפארק ערד-חורשת רן (15 ק"מ), מפארק ערד חוצה את העיר ערד – מהפארק הצפוני ממשיך לאורך רח' חברון ויוצא מכיכר הכניסה לעיר דרך נחל יעלים – סיום במיצד תמר (41 ק"מ טיול של יומיים).
שביל ישראל
הרעיון ליצור את שביל ישראל נולד לפני שנים במוחו של אברהם תמיר ז"ל, עיתונאי ואיש טבע שביקר בארה"ב וצעד בקטעים משביל האפלצ'ים (שביל טיולים רציף בארה"ב שאורכו כ- 3,500 קילומטרים), הוא הציע את הרעיון לאורי דביר, יו"ר הוועדה לשבילי ישראל של החברה להגנת הטבע. מלאכת הסימון, לאחר שהתגברו על כל מיני קשיים בירוקרטים נמשכה כעשר שנים מתחילת שנות השמונים, והוא נחנך רשמית ב-1995.
מיכאל (מיקי) תמיר שהתגורר בערד, הוא שבילן ומלאך שביל והבן של אברהם תמיר הוגה רעיון שביל ישראל. (צילום באדיבות מיקי תמיר לאתר 31מזרח)
"לעשות את שביל ישראל זה לא לעשות וי על משימה", אומר מיקי. "צריך לעשות זאת בראש נקי, מתוך תובנה. מרגישים בראש ובלב שזה הזמן המתאים לעשות את השביל. שהגיע הרגע לתת ולקבל, להכיר את עצמך יותר. לעשות עוד צעד קטן לקראת האושר. נכון שזה עוזר שיש פנסיה וכסף, אין ילדים ואתה לא במסגרת עבודה, אבל כשמגיע הרגע הנכון אתה יודע שצריך לצאת לדרך".
אם מדברים על לפגוש אנשים מעניינים, מדברים על מיקי וטובה תמיר מערד שיכולים להפליג בסיפורי המסעות שלהם ברחבי העולם והמפגשים שלהם עם אנשים לאורך הטרקים שעשו. את שביל ישראל עשה מיקי בגיל 60 בפעם הראשונה, מהצפון לדרום. המסע ארך 70 ימים מתוכם צעד 40 יום. אחרי מפגשים עם האנשים הטובים באמצע הדרך החליט שגם הוא יהיה מלאך שביל.
צילומים: ענת רסקין