ריד תיירות ונופש 2012- 8.5 מיליון ש"ח לפתוח תיירותי בים המלח
שנה של אתגרים כלכליים ומדיניים כמעט ולא פגעה בתיירות לישראל. מענק של 8.5 מיליון שקלים עבור פתוח תיירותי באזור ים המלח ובתוך 5 שנים צפויים להבנות בים המלח עוד 2,750 חדרי מלון.
מאת: ענת רסקין
יריד התיירות IMTM ה-18 לשנת 2012 נערך בימים 14-15 לפברואר בגני התערוכה. תערוכת התיירות הבינלאומית השנתית נערכה בחסות התאחדות המלונות בישראל והתארחו בה 30 מדינות ומגוון רשויות מקומיות ואזוריות ותיירנים מכל רחבי הארץ שהציגו ב- 5000 מ"ר את כל טוב הארץ ואפשרויות הבילוי והתיירות בה. גם אזור הנגב קבל חשיפה (בעיקר תחת המטריה של גונגב-המשרד לפתוח הנגב והגליל והרשות לפתוח הנגב) שם הציגו את ב"ש, הערבה, ים המלח, חבל יתיר והנגב המערבי. עיריית ערד העמידה ביתן עצמאי, גדול לטובת התיירנים המקומיים. ארגון חלקה של ערד ביריד התבצע על ידי אנה סנדלר, רכזת התיירות בעיריית ערד.
במהלך היריד הוקרן סרטון קצר על העיר ערד ומצגת שכללה את האטרקציות התיירותיות בעיר והרצאה קצרה של ראש העיר הגב' טלי פלוסקוב. בדבריה הזכירה ראש העיר את מסלולי האופניים החדשים, לכל המשפחה ובכל דרגות הקושי, הנסללים בימים אלה, את עשרות מסלולי הטיול הרגלי שסומנו בעיר לאחרונה, ואת מגוון אפשרויות הלינה בערד- ממלונות ועד לינה כפרית וצימרים.
"ערד היא כיום עיר בהמראה" אמרה פלוסקוב "אנו מחדשים את התשתיות הפיזיות בעיר, בונים סלי הטבות עבור תיירנים, ומתכננים הקמת אטרקציות נוספות בתחום האקסטרים. כל זאת על מנת לעודד את התפתחות התיירות בעיר. ערד היא מקום יפהפה עם נקודות חן רבות, ואני מזמינה את כולם לבוא, לבקר בערד ולהתאהב".
סטס מיסז'ניקוב שר התיירות דבר בטקס הפתיחה של התערכה וציין כי שנת 2011 הייתה שנת מבחן מלאה באתגרים לישראל בה המדינה הייתה צריכה להתמודד עם אירועים של חוסר יציבות במדינות ערב ומשבר כלכלי באירופה ובכל זאת שנת התיירות הסתיימה עם 3.5 מיליון תיירים, כמו בשנת 2010 , ותיירות הפנים אף עלתה על השנה הקודמת. פדיון תעשיית התיירות (פנים וחוץ) עומד על 28 מיליארד שקלים בשנה ומספר המועסקים בענף התיירות (ישיר ועקיף) עומד על 140 אלף איש. שר התיירות ציין שענף התיירות הוא תחום הממשיך להתפתח ולגדול בישראל ואף ישנה תופעה יוצאת דופן של התעניינות מוגברת בירידי תיירות מקצועיים למרות הקשיים.
שר התיירות הכריז בטקס הפתיחה של תערוכת התיירות הבינלאומית השנתית כי הצליח לקבל אישור מהממשלה והשיג מענק של 8.5 מיליון שקלים עבור פתוח תיירותי באזור ים המלח ובתוך 5 שנים צפויים להבנות בים המלח עוד 2,750 חדרי מלון.
דב ליטבינוף, ראש המועצה האזורית תמר בירך על ההחלטה החשובה:
"מדובר באחת ההחלטות ההיסטוריות והגורליות ביותר שקיבלה הממשלה הנוכחית. אחרי שנים של התייחסות לים המלח כאל החצר האחורית של מדינת ישראל, והעברת שיקום ים המלח מקדנציה לקדנציה, מגיעה הממשלה הנוכחית ומחליטה שלא להעביר הלאה את תפוח האדמה הלוהט הזה, אלא להתייחס לבעיה בראייה מערכתית וכלכלית וליצור הזדמנות היסטורית להפיכת ים המלח לאחד מאזורי התיירות המובילים בעולם, תוך יצירה של כ-20 אלף מקומות עבודה לנגב במסגרת פיתוח האזור, הקמת אטרקציות תיירות והקמתם של עוד אלפי חדרים האזור.
על מנת להשלים את המלאכה, ולצאת לדרך חדשה, יש להמשיך ולפעול על מנת שתאושר הקמתו של שדה התעופה השני בישראל בנבטים, שיאפשר נגישות קלה למאות אלפי התיירים הפוקדים את האזור".