התנועה הקיבוצית תפעל להקמת 'מקובצת'(כתת תיכון), גרעין ש"ש וגרעיני נח"ל במקום. ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון: " צריך ליצור סיפור חדש לחברה הישראלית" מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר: "בכל מקום שבו תבקש – אנחנו נצטרף. ראה בנו שותפים פעילים".
התנועה הקיבוצית והמועצה המקומית ירוחם סיכמו בשבוע שעבר שיש למסד את שיתוף הפעולה ביניהן מתוך כוונה להעמיקו עם הזמן.
כמו כן הגיע מטה התנועה הקיבוצית לירוחם בשבוע שעבר על מנת להתרשם מכלי ראשון מהעשייה העצומה שנעשית בישוב. בסיור הביעו ביטון ואוחנה את רצונם כי התנועה תסייע להמשך פיתוח ירוחם באמצעות 'ארבע רגליים' : הבאת כיתת 'מקובצת' של נערים ונערות בתיכון שילמדו בעיר, גרעין ש"ש שיפעל במקום, גרעין משימתי של הנח"ל וגרעין שיישאר אחר השירות הצבאי בקיבוץ עירוני בירוחם.
ראש מועצת ירוחם פתח בדברי הספד על שמוליק ריפמן שהלך ערב קודם לעולמו: "שמואליק היה הפנים של הנגב. הפכנו יריבות לשותפות. כיום יש יחסים טובים בינינו לבין רמת נגב".
ביטון אמר לאנשי התנועה הקיבוצית: "ירוחם לא תהיה טובה בגלל הקצינים שהגיעו לעיר הבה"דים, היא תמשיך ותהיה טובה כי היא טובה לאנשיה" והוסיף "השכלה פורמלית היא חשובה, אך דווקא ההשכלה הבלתי פורמלית, היא שתשאיר את המשאב האנושי המעולה במקום. בשל כך השקענו הרבה כסף בהבאת הצופים לכאן.
המדינה לא מממנת חינוך בלתי פורמלי. הורה לא עשיר לא מממן חינוך בלתי פורמלי. אבל, חינוך לבד ימשיך להוציא מכאן אנשים טובים, לכן אנחנו משקיעים בצעירים. יש בירוחם 400 סטודנטים שמחציתם ממשיכים לגור כאן גם אחרי תקופת הלימודים. אני שמח שגם הקיבוצניקים 'גילו' את ירוחם ועוברים לגור כאן. אין שמח ממני להגיד שההגירה הפכה משלילית לחיובית!".
ראש מועצת ירוחם דיבר גם על היחסים עם הקיבוצים באזור: "לצערי כל השנים היו מערכות חינוך וחיים נפרדות. היום צריך לייצר חיבורים ולהתחבר. על כולנו ליצור התיישבות אידיאליסטית. צריך ליצור סיפור חדש לחברה הישראלית".
מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר: "דיברנו על זה בפגישה הראשונה – כשמסתכלים מגבוה מגלים תמונה משונה. השלטון המרכזי יצר בריכות בוץ בפריפריה והוא נותן לרשויות המקומיות להתגושש כנגד המועצות האזוריות כשכל הכסף הלאומי מושקע במרכז הארץ, משני צדי הקו הירוק. גם במסע שאליו יצאת, ואנחנו הצטרפנו, דיברנו על 'הטריק' שעל פיו השלטון המרכזי מתנער מאחריותו לאזרח וכל העלויות נופלות על רשות מקומית שהיא פעמים רבות, דלת משאבים. זו ורסיה משוכללת של הטריק העתיק "הפרד ומשול" ולכן אני אומר לך שוב – בכל מקום שתהיה בו, אנחנו נצטרף. תראה בנו שותפים פעילים".
המשנה למזכ"ל התנועה גיל לין שיהיה הגורם שירכז את הפעילות שתקים התנועה הקיבוצית בירוחם אמר: "הפגישה מעודדת ומתחברת בדיוק לסוג הדברים עליהם אנחנו מדברים בתנועה הקיבוצית. אנשי ירוחם הם שותפים טבעיים שלנו במאבק על דמותה של מדינת ישראל. מדובר בחלוצים אמתיים, המוכיחים שניתן להציג יצירה מרשימה של עשייה כלכלית, חינוכית וחברתית באמצע המדבר.
המהלכים שמובילים מיכאל ביטון ושותפיו בעיריית ירוחם, הם ברוח המהלכים שאנחנו מעוניינים לעשות ולכן לשיתוף הפעולה עליו הוחלט, יש משמעות אסטרטגית מבחינתנו. אנו נפעל לחיזוק השותפות וחיזוק הברית ונעשה כל שביכולתנו על מנת שהמהלך יצליח. הדרך עוד ארוכה, אבל אנחנו מאמינים ומקווים שמדובר בסנונית ראשונה שאחריה יבואו ערים נוספות. בכל עיר המודל צריך להיות מעט שונה, יש לנו הרבה מה ללמוד מתושבי המקום, ולכן העשייה החברתית חייבת להיות בשותפות ובתיאום מלא."
שיתוף הפעולה בין התנועה לבין ירוחם החלה בפגישת הכרות שיזם רני טריינין בין מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר לראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון. הפגישה הובילה להשתתפות מזכ"ל התנועה והפעילים ב'צעדת השוויון' שיזם ביטון וביקשה להציף את חוסר התקצוב של הרשויות בפריפריה. לאחר מכן השתתפו פעילי התנועה בישיבה ב'שדולה לקידום הפריפריה' בכנסת שחתמה את מסעו של ביטון. הקשר האמיץ המשיך בהזמנת ביטון וממלאת מקומו טל אוחנה, לדבר בכנס הנהגות הקיבוצים.