מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בפריפריה גם בחירום: בשל התפשטות נגיף קורונה מרכז הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל מצפה רמון פועל מסביב לשעון למען הקהילה
קרקס נייד אותו מפעילים סטודנטים לקרקס, הובלת מערך החירום והקמת המוקד הקהילתי בניהולו של סגן מנהלת מרכז הצעירים, דאגה לקשישים וקיום שיחות טלפוניות עימם ודאגה לצרכיהם. אלו רק חלק מפעילויות מרכז צעירים מצפה רמון בחירום
אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: "אני גאה בצעירים הנפלאים שיוצאים מגדרם בשעת חירום לעזור לקשישים ומגדירים מחדש מהי ערבות הדדית. המשרד פועל לאורך כל השנה לחיזוק הצעירים בפריפריה. הצעירים הם מנוע הצמיחה שמייצר קהילה חזקה ומנהיגות מקומית בשגרה ובמיוחד בחירום"
מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בפריפריה גם בחירום. בשל התפשטות נגיף קורונה מרכז הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל במצפה רמון פועל מסביב לשעון למען הקהילה. קרקס נייד אותו מפעילים סטודנטים לקרקס, הובלת מערך החירום והקמת המוקד הקהילתי בניהולו של סגן מנהלת מרכז הצעירים, דאגה לקשישים וקיום שיחות טלפוניות עימם ודאגה לצרכיהם. אלו רק חלק מפעילויות מרכז צעירים מצפה רמון בחירום.
מרכזי הצעירים בחירום מהווים את חוד החנית בהובלת חוסן חברתי לתושבים החל מארגון מערך מתנדבים צעירים לחלוקת מזון ותרופות לאוכלוסיות מוחלשות, תכלול עבודה מול ארגונים ועמותות ועד העברת מידע, העלאת מודעות והעלאת מורל ביישוב. בין הפעילויות הבולטות: סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים בגולן, ייעוץ לנשים לאחר לידה בגליל התחתון, קו חם להורים בנהריה, דו קיום של ערבות הדדית בעכו, דאגה גם לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בדימונה, קשר רציף עם נוער בסיכון וציון ימי הולדת לקשישים בירוחם, שיחות טלפון אישיות ודאגה לכל קשיש בשדרות, הקמת מוקד מרכזי לקהילה במצפה רמון וגם, חלוקת קלמנטינות לקשישים ולמבודדים בעמק הירדן במטרה לעודד את התושבים שנשארו בבתים.
במרכז צעירים מצפה רמון עורכים קרקס נייד אותו מפעילים סטודנטים לקרקס בהובלת אדם דה לנגה ובימים אלה התושבים נהנו ממופעי רחוב ממרפסות ביתם כאילו היו בהופעה פרטית. במקביל עם פרוץ המשבר פורום של מחלקות העירייה במטרה להעלות החוסן קהילתי כאשר מרכז הצעירים מוביל את מערך החירום ואף יזם את הקמתו של המוקד הקהילתי בניהולו של סגן מנהלת מרכז הצעירים, אסף אקסלרוד. "הרעיון הוא לרכז את כל בקשות הציבור במקום אחד במטרה להגיע לכל הקשישים, הנכים והאנשים עם מוגבלויות" ציין אסף "העורף שלנו הוא כל מערך המתנדבים ואנחנו שואפים לצמצם פניות, כי לכל פניה אנו מצמידים מאותו רגע ואילך מתנדב מתוך עשרות המתנדבים שיש לנו וכך שומרים על המורל הלאומי". במסגרת פרויקט "צאלה" (צעירים אקטיביסטים למען הקהילה) מרכז הצעירים נרתם לשיפוץ דירות קשישים של משרד השיכון בימי שגרה. בעזרת המיפוי ומספרי הטלפון מהמאגר, המתנדבים מטלפנים בימים אלה לכל אחד ואחת מהם ושואלים לצרכיהם.
התגובות שהתושבים מעלים בפייסבוק מאוד חמות ואוהדות. מנהלת מרכז הצעירים במצפה רמון, בת מאיוסט, שהפכה בעקבות משבר הקורונה לעוזרת ראש המועצה המקומית והצוות שלה מנהל את המוקד הקהילתי, אמרה השבוע: "השגרה מתחדדת בחירום ואנו מרגישים עכשיו עד כמה מצפה רמון חזקה ואיתנה בחוסנה הקהילתי ובקשר הבין אישי והערבות ההדדית, שהיא למעשה הדנ"א היישובי. הפלטפורמות שבנינו בשגרה באות לידי ביטוי כשבתוך יממה הצלחנו לעבור משגרה לחירום ברמה הקהילתית וזה לא ברור מאליו".
אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל:" אני גאה בצעירים הנפלאים שיוצאים מגדרם בשעת חירום לעזור לקשישים ומגדירים מחדש מהי ערבות הדדית. המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל רואה בצעירים את הגורם המניע ליצירת קהילה חזקה בעלת חוסן חברתי, המוביל לחוסן לאומי. הצעירים הם מנוע הצמיחה שמייצר קהילה חזקה ומנהיגות מקומית בשגרה ובמיוחד בחירום. המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל רואה בצעירים את הגורם המניע ליצירת קהילה חזקה בעלת חוסן חברתי, המוביל לחוסן לאומי. בתקופה זו מרכזי הצעירים ממשיכים לעבוד במתכונת חירום באמצעות ניהול משאבי קהילה בעת חירום לצד פעילויות פנאי והתנדבות בקהילה למען האוכלוסייה המבוגרת וסיוע בהסברה. כמו כן, ניהול תכנים מקוונים למען הורים צעירים, הופעות, סדנאות, קורסים והרצאות כדי שלא יהיה צורך לצאת מהבית. משעל הוסיף :"מכיוון שחיזוק החברה הצעירה בפריפריה הוא יעד, המשרד הקים למעלה מ – 60 מרכזי צעירים שבחירום מהווים כוח עזר משמעותי בקהילה."
מרכזי הצעירים הפרוסים ברשויות המקומיות בנגב בגליל ובפריפריה החברתית מהווים בשגרה, עוגן מרכזי בחיי הצעירים והמשפחות הצעירות ומעניקים שירותים רבים ללא עלות כגון אירועי תרבות מגוונים, הרצאה נודדת, הכוונה תעסוקתית, קורסי העשרה, קורסי הכנה ללידה ופעילויות נוספות בתחום חיי הקהילה והפנאי. רק בשנה האחרונה למעלה מ 400 אלף צעירים לקחו חלק בפעילויות מרכזי הצעירים הפרוסים ברחבי הארץ.