ביום שישי (12/7/19) בשעות הבוקר הגיע לרשות הטבע והגנים דיווח ממטיילים בערבה התיכונה על עדר יעלים תקוע באחד הגבים בנחל ורדית, ביניהם גדי פצוע ברגלו. המטיילים אספו את היעל הפצוע, העניקו לו טיפול ראשוני והעבירו אותו לפקח רשות הטבע והגנים להמשך טיפול.
ביום שישי בצהרים ניסו מתנדבי יחידת חילוץ ערבה לחלץ את היעלים אך ללא מרדים שיתלווה אליהם הייתה המשימה קשה והוחלט להמשיכה ביום שבת בבקר. ביום שבת, בסיוע של יחידת המתנדבים של יחידת חילוץ ערבה שבמועצה האזורית הערבה התיכונה, חוקר היעלים יונתן תיכון, פקחי רשות הטבע והגנים, מתנדבי הרשות בערבה, וטרינר הרשות רוני קינג, חולצו היעלים מהגב. לאחר שהורדמו הוצאו בעזרת חבלים ואלונקה מהבור בו נמצאו.
אורי לב מפקד יחידת חילוץ ערבה הסביר כי משפחת היעלים הגיעה לגב, שעומקו כ-5מ', בכדי לשתות את מעט המים שנותרו בו שכן הגבים בנחל כבר יבשים. קירות הגב חלקים מהמים ולכן היעלים התקשו לצאת ממנו ונתקעו במקום. עוד הוסיף שהודות לערנות המטיילים ניצלו היעלים שאם לא כן היו נמקים בגב עד מותם. בזכות הטיפול שהוענק לבעלי החיים בשטח, לצד חילוץ מורכב שארך 4 שעות של היעלים אשר כל בוגר מהם שוקל כ-80 ק"ג, הושבו בעלי החיים לטבע בריאים.
הראל בן שחר מנהל מרחב ערבה של רט"ג הוסיף שבזמן הזה עורכת רשות הטבע והגנים מחקר ארוך טווח על דפוסי התנהגות של היעלים, מחקר גנטי ותפוצתם כולל התקנת משדרי GPS על היעלים כל זאת בכדי ללמוד עליהם כמה שאפשר ולעזור להציל אותם מאיום ההכחדה המרחף מעל ראשם בין השאר גם בגלל צייד לא מבוקר במדבר יהודה וארועי דריסה.
נחל ורדית (מפת סימון שבילים 17- מזרח הר הנגב) מתחבר לאחד מיובליו של נחל פארן מערבית למושב פארן בערבה התיכונה. הוא ידוע כנחל אתגרי למטיילים מטיבי לכת צעירים. בנחל צוקים מרשימים, גבי מים עמוקים (לאחר הגשמים יש לחצות אותם בשחייה) וההליכה במסלול מחייבת להיעזר בדרגיות, סולמות, חבלים, ומעקות בטיחות לצד מגרעות הסלע. מסלולים נוספים הקשורים לנחל הם נחל ברק ונחל ציחור ששביל ישראל עובר בהם.
לכתבה נוספת על היעלים בנגב-
להציץ ליעלים- www.goarad.co.il/להציץ-ליעלים