(צילום: ענת רסקין)
מפגש ותיקי הכדוריד לזכרו של רס"ן יובל וינשטיין ז"ל שהיה גם הוא שחקן כדוריד, התקיים ביום שישי 24/6/11 בהפנינג גדול של משחקים ידידותיים, זכרונות ובירה. יש הרבה ענפי ספורט בערד שמגיעים להישגים מכובדים בקנה מידה ארצי ובינ"ל כמו בשחייה או בהאבקות אבל אין ספק שענף הכדוריד הוא אחד מענפי הספורט שמכניס הכי הרבה חיים בעיר ומצליח לשתף בזה ילדים, הורים ואוהדים ויש לו מסורת רבת שנים בערד ושורשיו ניכרים במשפחות שמגדלות גם דור שני ושלישי בענף.
מאת: ענת רסקין
הארוע לזכרו של יובל וינשטיין נערך פעם בשנה באופן מסורתי בשיתוף פעולה בין העירייה, עמותת ספורט ומשפחת וינשטיין. יותר מ-100 שחקני כדוריד מגילאים שונים הגיעו למפגש שנערך זו השנה ה-20 מאז נהרג יובל וינשטין ביוני 1990 בלבנון.
יובל וינשטיין, בן בכור להוריו שעלו מארגנטינה הגיע לערד בגיל 6. גדל ובגר בעיר והפך לאוהב טבע אמיתי. חווה את הטבע בים, באוויר וביבשה. למד לגלוש ולטפס על הרים, לצלול בים הפתוח ולדאות בדאון רוח. הקדיש את זמנו ומרצו לספורט ובעיקר לקבוצת הכדוריד העירונית בה שחק בהצטיינות עד לגיוסו לצבא. בשנת 84 התגייס וסיים בהצטיינות קורס חובשים. המשיך את דרכו הצבאית בפלוגת חיל ההנדסה של חטיבת גבעתי ולימים אף הפך להיות מפקדה. בליל 26/11/1990 נהרג כשהסתער בראש חייליו על חוליית מחבלים בדרום לבנון והוא בן 24. יובל הותיר הורים, שני אחים ואחות וחברים. יובל זכה להערכה רבה בקרב מפקדיו והיה לדמות נערצת בקרב חייליו. לזכרו נערכים בערד, מידי שנה, שני ארועים קהילתיים- טורניר הוותיקים בכדוריד וצעדת ערד-מצדה.
את ענף הכדוריד בערד מנהלים במסירות רבה אלי רקח שהגיע בשנות ה-80 לעיר ובנה ענף לתפארת במקצועיות רבה, גדעון נצר שהגיע לעיר בעקבות בנו בשנת 1985 ומשמש כחבר הנהלה עד היום הזה ויהודה דרור. הענף ידע עליות ומורדות ושרד בעיקר בגלל 'המשוגעים לדבר' שבשנים קשות אף ערבו לו כלכלית באופן אישי. בשנת 2008 עלתה קבוצת הנערים לגמר גביע המדינה אותו הפסידה בנקודה אחת ובשנת 2009 קבוצת הנוער הוכרזה לאלופת מחוז דרום. הענף מקיים בי"ס לילדים המנוהל ע"י המאמן אורן גריצנר ומגדל את דור העתיד של הענף.
גדעון נצר ספר שמידי שנה הוא מקיים כ-300 שיחות טלפוניות ושולח מכתבי הזמנה לכל שחקני הכדוריד לדורותיהם בעיר, בנים ובנות, וכי יש כאלו שמקדימים ומתקשרים אליו בכדי לשמוע מתי יתקיים הטורניר. 4 שחקנים הגיעו השנה במיוחד מארה"ב בכדי להיות נוכחים בכינוס השנתי. "אין ספק שטורניר ויינשטיין משמש מעין כנס מחזורים ייחודי בערד ויש רצון למנף זאת למפעל עירוני ולא רק למפעל של עמותת הספורט וה'משוגעים לדבר' ", אמר נצר.
לטורניר הוזמן יו"ר התאחדות הכדוריד, מר שמחי, שהתרגש לשמוע על דורות של בני משפחה המשחקים על המגרש כמו הרביעייה של משפחת נהרי: שלומי, שחקן ומאמן ותיק בענף, ששיחק עם בנו עמרי, אחיו אבשלום ובן דודו אורן. 7 משפחות נוספות שיחקו בהרכב משפחתי משולש ועוד 23 משפחות העלו 2 אחים למגרש המשחקים.
לאורך השנים התקיים הטורניר במגרש הכדוריד החיצוני של ערד. אולי אחרון המגרשים החיצוניים בארץ, ששיחקו בו בימים הקרים של החורף הערדי ובחום הקיץ הקופח על רקע גרפיטי של אולם האימונים הסמוך. אך המגרש אצר בתוכו אווירה מיוחדת ויש לו פינה חמה בלב כל שחקן כדוריד בעיר. בשנתיים האחרונות הועברו האימונים והמשחקים להיכל הספורט המפואר שנבנה בעיר ואם כי מצריך הדבר לבנות מסורת ואווירה חדשים אין ספק שזהו אולם ראוי לענפי הספורט ההישגיים של ערד.