טיולי פריחה בנגב המזרחי
הנגב המזרחי הוא איזור שכיף וכדאי לטייל בו מרבית השנה. יש נופים יפים ומשובבי נפש, מזג האוויר מזמין (מלבד הקיץ אך גם בו הערבים והלילות נעימים!) לכל סוג של טיול ויש גם פריחה!
מאת: ענת רסקין
באזור הנגב המזרחי ישנם מסלולי טיול מגוונים שמתאימים לכל המטיילים – משפחות עם ילדים קטנים, אנשים מבוגרים, מטיבי לכת, מסלולים המתאימים לרכבי שטח וגם כמובן מסלולים המתאימים לטיולי אופניים בכל הרמות. אחרי שמתחילים לרדת גשמים ניתן לצפות במרבדים צבעוניים של פרחים המתאימים לטיולי פריחה. מראות אלה גורמים להטענת המצברים ולשבירת השגרה.
הפריחה המדברית היא מיוחדת במינה. הנופים פחות ירוקים ומוריקים מאשר בצפון הארץ, ולעיתים מטיילים רבים כלל לא מאמינים שעל רקע המדבר, עם הצבעים המונוטוניים שלו, ישנה פריחה כה עזה שמביאה עימה כל כך הרבה צבע וחיוניות לנוף. ישנם אנשים שהמדבר מהלך עליהם קסם והם נופלים בשבי של האקלים המדברי ולא יוותרו לעולם על חוויה של תיירות מדברית, בעיקר אם היא מלווה במראות מרעננים ונעימים של פריחה משובבת לב.
אילו סוגים של פרחים וצמחים אופייניים למדבר יהודה והנגב המזרחי?
פריחת החלמוניות וסתוונית הנגב יקדמו את פנינו בסתיו ומרבדי הכלניות האדומות בחורף. פריחת החרדל הצהובה באביב, שמוכרת בכל חלקי הארץ אוהבת גם היא את האקלים המדברי ומסתפקת בכמות מועטה בלבד של משקעים, מה שגורם לה לפרוח במרבדי פריחה גם במדבר. בנוסף אליהם ניתן למצוא את הגביעונית הערבית עם פרחי הפעמונים שלה בצבע סגול עמוק, וכמובן האירוס השחום של תל ערד. מטעי השקדיות יפרחו בט"ו בשבט ומטעי הדובדבנים ביער יתיר יפרחו בלבן וורוד באזור מרץ וישרו אווירה חגיגית.
כל שטח שירדו בו גשמים וחלחלו בו מים הופך תוך כמה שעות עד ימים למרבד צבעוני של פריחה, ומזמין את המוני המטיילים לסייר בשמורות הטבע בינות לשבילים, להצטלם, להריח, להתפעל ולחזור לשגרה עם כוחות מחודשים של מצב רוח ואנרגיות חיוביות. אפשר להגיע לטיול של יום אחד אך מומלץ לנצל את הצימרים או חניוני הלילה שסביב העיר ערד ולהרוויח יום נוסף לטייל, להתרשם ולהתפעם מהפריחה היפה שזכינו לה