שנת 2011 הוכרזה כשנת היערות הבינלאומית של האו"ם ותצוין בד בבד עם מלאות 110 שנים לקרן קימת לישראל. לרגל הארוע ולכבוד 109 שנות פעילות קק"ל למען האדם והסביבה, קק"ל משיקה מגדיר עצים – 'עצים וצמחים ביערות קק"ל' (בעברית ובאנגלית). בשלב ראשון שולבו בפרוייקט 36 עצים ושיחים שקק"ל נוטעת ביערות בארץ. שבעה מהם מיובאים. בהמשך יתווספו עצים ושיחים נוספים. המידע אורגן בפלטפורמה שפותחה באתר צמח השדה, המציגה את המידע במלל, צילומים וצליל, בצורה אסטטית ידידותית ושווה לכל נפש. בקרו ביערות קק"ל בנגב המזרחי.
פורום היערות של האו"ם הוביל את ההחלטה להפוך את הנושא לתחום הפעילות המרכזי בשנה הקרובה, ומדינות רבות בעולם יציינו את השנה בסימן היערות. גם קק"ל, הגוף האחראי על יערות ישראל, החליטה לשאת את הדגל, להגביר את המודעות ולתכנן פעילויות רבות בנושא.
במהלך למעלה מ-109 שנות פעילותה, קק"ל נטעה למעלה מ- 240 מיליון עצים על פני כמיליון דונם.
כיום קק"ל היא הגוף היחיד בארץ המופקד על פעילות הייעור מתוקף אמנה שנחתמה בין קק"ל למדינת ישראל.
קק"ל נוטעת מגוון רחב של מיני עצים ביערותיה וכיום יש למעלה מ- 300 מינים, ביניהם עצים מחטניים (כמו אורנים וברושים), רחבי עלים ממשפחות שונות ועצי פרי/בוסתן. חלק מהעצים הם מהצומח הטבעי בארץ והאחרים הם מינים שהובאו בעבר לישראל, למשל, איקליפטוס המקור שהובא לכאן מאוסטרליה בזכות יכולתו לשמש כמייבש ביצות.
בתי גידול שונים מחייבים התייחסות שונה, תוך בחירת מינים שונים לנטיעה בהם. דוגמא אחת מיני רבות, היא עבודת האקלום שמתבצעת בנגב, שם רמות המשקעים נעות סביב 100 מ"מ בשנה ופחות מזה. בתנאים אלו יכולים להתפתח מעט מאוד מינים. ברשימת המינים היובשניים אנו כוללים בין היתר מספר מיני איקליפטוס ושיטים.
התכנון לשנה הקרובה בקק"ל הוא ליזום ולהוביל את שנת היערות הבינלאומית, להגביר את שיתופי הפעולה עם גופים וארגונים נוספים, תוך הנעה למעורבות ועשייה למען היערות, ולהוביל את קק"ל לחשיפה לאומית ובינלאומית כמנהלת מפעל הייעור הייחודי בישראל וכנציגת המדינה. במסגרת הפעילות תוצג מדינת ישראל כמתקדמת ומקצועית בתחום הייעור, כתורמת לאיכות הסביבה וכבעלת יכולת לייצא ידע וניסיון.