אחרי בקשות של ראש העיר בנושא הקרינה מהקריה למחקר גרעיני, הותקן בלשכתו מד קרינה המורה על גובה הקרינה 24 שעות ביממה. ראש העיר:"השקיפות בעניין זה חשובה מאוד והתקנת המד מוכיחה זאת".
מאת: ענת רסקין
הקריה למחקר גרעיני – נגב (בראשי תיבות: קמ"ג) ממוקמת דרומית-מזרחית לעיר דימונה ותכליתה ביצוע מחקר באנרגיה גרעינית, ובכלל זה ייצור נשק גרעיני, אף כי ממשלת ישראל מעולם לא הודתה בכך והיא שומרת באופן רשמי על "עמימות גרעינית". בקריה פועל כור גרעיני, אחד מהשניים הפועלים בישראל.
לאור הארועים האחרונים בכורים של העיר פוקישמה ביפן והחשש מפני רעידת אדמה חזקה בישראל אי אפשר שלא לחשוב על התרחשויות הצפויות גם לעיר דימונה הסמוכה לכור הגרעיני. האם העיר דימונה ערוכה לכך?
ראש עיריית דימונה מאיר כהן ניהל בחודשים האחרונים מגעים עם הנהלת הקמ"ג ועם העומד בראשה האלוף אודי אדם לגבי רמת הקרינה בכל זמן נתון בעיר. הקרבה של העיר לכור, תופסת משנה תוקף בימים אלה.
הנהלת הקמ"ג פרסמה כי היא מפעילה באזור 22 מערכות ניטור, שתיים מהן בדימונה. בלשכת ראש העיר ממוקם גם מד המורה על רמת הקרינה בכל זמן נתון. בגג העירייה מותקן מד הניטור המדווח ישירות למד האלקטרוני הממוקם בלשכה, מהי רמת הקרינה.
מדובר בחידוש לא מבוטל של הקמ"ג וראש העיר הביע סיפוק רב מהשקיפות שמפגינה הנהלת הקריה למחקר גרעיני: "בימים בהם אנו חוזים במתרחש בפוקושימה שביפן, אנחנו מבינים את חשיבות השקיפות כלפי הציבור. העובדה שאני יכול לראות מהי רמת הקרינה בכל זמן נתון, חשובה מאוד".
בעירייה מדגישים כי קיימים אמצעים להתמודדות במקרים של דליפה גרעינית, חלילה, ומטה החירום מתרגל אחת לשנה יחד עם פיקוד העורף את הנושא באופן ספציפי.
כתבה נוספת בנושא: אירועי פוקושימה ותרחיש דימונה מאת: מוטי בריל, ד"ר להנדסה גרעינית וחבר ב"פורום האקדמי למודעות גרעינית"