לפני ארבעים שנה, ב 30/12/1970, התמוטט מצוק על חדר אוכל במוצב צבאי סמוך לישוב נאות הכיכר במועצה האזורית תמר.השבוע, בהשתתפות בני המשפחות, התקיים ביישוב הסמוך לים המלח טקס חנוכת האנדרטה המחודשת, שהוקמה לזכר 20 החיילים שנספו.
ביום רביעי, 30 בדצמבר 1970, בשעה 12:15 בצהריים, התמוטט חלק מצוק ענק בגובה 12 מטר ופגע בצריף אשר שימש מטבח ושק"ם בבסיס צבאי בסמוך לישוב נאות הכיכר. מיד לאחר מכן התמוטט כל הצוק, שהיה עשוי מאבן חוואר הלשון, ונפל על חדר האוכל בשעה שחיילי הבסיס אכלו ארוחת צהריים. חיילים ששהו מחוץ לחדר האוכל הזעיקו עזרה וכעבור זמן קצר נחת במקום מסוק ראשון של חיל האוויר עם צוות רפואי.
באסון נספו 20 איש – 19 מתוכם חיילים, ואזרח אחד. עשרה חיילים נפצעו, ביניהם שלושה באורח קשה. הבסיס הצבאי הוקם במקום קבוצת נאות הכיכר שהוקמה בסוף שנות ה – 50 והתפרקה בשנת 1966. לאחר שנטשה הקבוצה את הצריפים, עבר המחנה לידי צה"ל, שהקים במקום נקודת משמר.
פינוי הסלעים שמחצו את הצריף (בגובה של כשלושה מטרים ורוחב של ארבעה עד חמישה מטרים) חייב שימוש בציוד מכני כבד. תחילה הגיע למקום ציוד מכני ממפעלי ים המלח הנמצאים בסמוך, ובהמשך הגיעו גם כלים של חיל ההנדסה. העבודות נמשכו ברציפות והתנהלו בלילה לאור זרקורים ולפידים. עד חצות הוצאו כל הפצועים וההרוגים שהיו קבורים מתחת ל-1,500 טונות של סלעים ועפר.
40 שנה חלפו מאז.
ביום חמישי 30.12.10 התקיים במקום בו ארע האסון טקס לזכר החיילים שנהרגו ובמהלכו תחנך האנדרטה המחודשת. במהלך האירוע התקיים פאנל אותו הנחתה העיתונאית רינה מצליח, שאחיה נספה באסון. בפאנל השתתפו נציגי המשפחות, חיילים אשר היו במקום בזמן האסון, נציג צה"ל והרשות.
ראש המועצה האזורית תמר, דב ליטבינוף: "למרות שחלפו 40 שנה, האירוע חקוק בלבבות של כולנו. המועצה האזורית תמר זוכרת את האסון מדי שנה ולאחרונה החלטנו לחדש לחלוטין את האנדרטה ולכבד את המעמד בטקס בהשתתפות המשפחות ונציגי צה"ל".
העבודה באנדרטה התמקדה בתכנון אדריכלי חדש ושדרוגה מהיסוד. שני קירות בטון נבנו מתוך הקרקע באלכסון והם נראים כמו שני סכינים חדים וישירים. במקום מוצג סיפור האסון ושמות כל הנופלים. האחראים על הפרויקט עשו עבודה יסודית בחיפוש כל בני המשפחות של הנופלים, שכמובן ישתתפו בטקס.
ליטבינוף, לקח על עצמו את הפרויקט באופן אישי והביע התחייבות אישית לחדש את האנדרטה ולהנציח מחדש את וכראוי את הנופלים