עמיר חריזי מבעלי היקב ויינן אמר: "לאחר שקיבל שבחים מכל וכל זכה "הקלאסי" להכרה וקטף את מדלית הזהב. מקום ראשון בקטגורית הבלנדים הלבנים, בתחרות החשובה ביותר בארץ".
מאות אנשי תעשיית היין בישראל וחובבי יין השתתפו באירוע אשכול הזהב 2011 – ערב ההצדעה ליינות ישראל שנערך אחרי יום העצמאות, במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב זו הפעם התשיעית ברציפות. השתתפו בארוע שר המסחר והתעשייה שלום שמחון ושרת החקלאות אורית נוקד. את האירוע הנחה חזאי ערוץ 10 דני רופ והוא ננעל בהכרזה על הזוכים בתחרות היינות היוקרתית "אשכול הזהב 2011".
לתחרות נשלחו השנה 233 יינות, ובדיקתם נמשכה ארבעה ימים. היינות נבחנו על ידי 32 שופטים. כל יין נטעם ודורג ע"י שבעה שופטים לפחות בניהם: ייננים, מלצרי יין, עיתונאים ומומחי יין פרטיים ויינות שעלו לגמר נבדקו ע"י שבעה טועמים נוספים.
יקב אסיף מערד השתתף גם הוא בתחרות וזכה במקום ראשון בקטגורית בלנד לבן עם היין- 'חבלי ארץ-קלאסי 2009'
עמיר חריזי: "הזוכה שלנו מורכב מ-69% סמיון ו31% סוביניון בלאן (15% תסס והתיישן בחביות). עם הארומות הנפלאות שלו והייחודיות שלו ממשיך להפתיע גם ביכולות שלו להתיישן.. איני יכול להתחייב על כך, אך נראה לי שכדאי לשים כמה בקבוקים ממנו בצד ולראות מדי כמה חודשים לאן הוא מתפתח – תחושת הבטן שלי היא שמדובר ביין גדול".
יקב אסיף הוא יקב צעיר יחסית ולמרות זאת יינותיו זכו להישגים מרשימים בתחרויות היין הישראלי "Best Value", "אשכול הזהב" ו"טרהוינו". היקב הוקם ב- 2006 ע"י היינן יעקב אוריה ואיש השיווק עמיר חריזי. בתחילת דרכו פעל היקב כנגוסיאנט, הראשון בארץ, עם יינות מבציר 05' תחת התווית של "אסיף". בבציר 2007, עבר היקב לייצור עצמי של יינות לבנים (בלנד לבן, שרדונה) ורוזה.
ביקב הממוקם באזור רובע האומנים של ערד, מרכז מבקרים וטעימות. אפשר לקנות מיינות המקום.
קבוצות יכולות לבקר ולקבל הרצאה וטעימה מודרכת מיינות היקב – בתיאום מראש.