ערד שוכנת על קו השבר הסורי אפריקאי בנקודה רגישה אשר סבלה כבר בעבר מרעידת אדמה קשה. מאז דצמבר 2010 החלה העירייה להיערך באופן מעשי לקראת תרחיש של רעידת אדמה.
עירית ערד פועלת במקביל בשני ערוצים:
היערכות פיזית של מתקני העירייה במסגרתה התחילו עבודות להעברת מוקד החרום של העירייה מהצריף הישן והלא מוגן למקלט עילי בטוח ויציב, אשר מותקנות בו כל התשתיות והמערכות הנחוצות כדי לתת מענה לתושבים, ולהפעלת כוחות ההצלה במצבי חרום. בנוסף, החלה בניית מחסן חדש לציוד לשעת חרום. ההשקעה בשני פרויקטים אלה עומדת על למעלה מחמש מאות אלף ש"ח.
הערוץ השני הוא בתחום היערכות החרום הכללית. לשם כך נערכה פגישה עם מנהל הרשות לחרום לאומית, תא"ל (מיל) זאב צוק-רם. במהלך הפגישה שנערכה בלשכת ראש העיר טלי פלוסקוב סוכם כי בתקופה הקרובה תחל עבודת מטה משותפת במטרה לבחון את מערכי החרום הקיימים בערד במטרה להתאימם לצרכים העכשוויים. ערד תזכה לליווי צמוד של קצין בכיר ועתיר ניסיון אשר ילווה וידריך את הדרגים המקצועיים במשך מספר חודשים. עם סיום השלב הראשון יתקיים תרגיל משותף לבחינת המערך המחודש בדגש על היערכות העיר לרעידת אדמה, ולמצבי חרום נוספים.
ראש העיר טלי פלוסקוב: "אנחנו נקיים כנס התנעה ראשון יחד עם אנשי הרשות לחרום לאומית, פיקוד העורף, כוחות ההצלה המקומיים, נציגי מערכת החינוך, התעשיינים, יחידת החילוץ, בסיסי הנח"ל ונבטים השכנים לנו, ומתנדבי העיר מכול הזרמים. חשוב לדעת, התמודדות עם תוצאות רעידת אדמה הינה משימה לאומית, ובמקרים רבים גם רב לאומית. מדובר בשימוש בכלים כבדים ואמצעים טכנולוגיים שאינם ברשותנו, אולם אנחנו נעשה את כול הניתן כדי שהמערכות העירוניות יתפקדו בעת הצורך ברמה נאותה וייסעו לתושבים עד להגעת סיוע מאסיבי מהמדינה. מי ייתן ולא נזדקק לכך!"
בשבוע שעבר עברו עובדי העירייה יום השתלמות בנושא הערכות לרעידת אדמה.