(צילום-המטבח של עדי / צילום-ענת רסקין)
אל חגיגת הפלפלים מצטרפת עדי מ 'המטבח של עדי' ומגישה לנו מבחר מתכונים: פריטטה עם פלפלים וקבנוס, סלט פלפלים קלויים, פלפלים חריפים קלויים וממולאים, קיש פלפלים עם צנוברים ורוקפור, פלפל ממולא.
'המטבח של עדי' קייטרינג מארוחה זוגית ועד אירוע של 30 איש כולל ארוחות בחיק הטבע של הנגב המזרחי! מטבח ביתי עשיר ומגוון עם טעמים שמשאירים טעם של עוד. עדי נייד – 050-9903654 – מייל – [email protected]
פריטטה עם פלפלים וקבנוס
המרכיבים:
3/4 כוס שמן זית
6 פלפלים ב-3 צבעים שונים, נקיים וחתוכים לרצועות
4 שיני שום, קצוצות
4 בצלים ירוקים, קצוצים
2 נקניקי קבנוס, פרוסים דק
8 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים רבע כוס משמן הזית במחבת, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את השום, הבצל והנקניק ומטגנים כ-5 דקות, מעבירים לקערה ומצננים.
2. מוסיפים את הביצים, מתבלים וטורפים היטב. מחממים את השמן שנותר במחבת, יוצקים את הבלילה וממשיכים כמו במתכון הבסיסי.
סלט פלפלים קלויים
מספר מנות 4-6
חומרים:
4 גמבות גדולות בצבעים שונים (למשל אדום, כתום, ירוק כהה, ירוק בהיר)
2 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית מאיכות טובה
חצי לימון
3 גבעולי קורנית (תימין)
מלח ים גס, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
שמים את הגמבות על תבנית אפייה – אפשר תבנית אלומיניום חד פעמית. אפשר לרפדה בנייר אלומיניום כדי שניתן יהיה לעשות בה שימוש חוזר.
מחממים את התנור לחום בינוני עד בינוני גבוה (180 עד 190 מעלות צלסיוס). שמים את התבנית בתנור וצולים במשך 30 דקות.
טיפ:
אם אתם מכינים למנה עיקרית את הקלופס – תוכלו להכין בתנור גם את הקלופס וגם את הגמבות, ולחסוך בכך צלייה כפולה.
מוציאים את הגמבות ושמים אותם בשקית פלסטיק חזקה. סוגרים היטב ומשאירים 20 דקות, עד שהפלפלים מצטננים. (השקית עוזרת לאדים שבתוך הפלפלים להפריד את הקליפה).
מקלפים את הגמבות ומסלקים את הגרעינים ואת החלקים הפנימיים הלא אכילים.
חותכים את הגמבות לרבעים ושמים בצלחת שטוחה. מתבלים במלח ופלפל ושום כתוש. מזלפים עליהם מיץ מהלימון הטרי ולבסוף את שמן הזית. מפוררים שני גבעולי קורנית וזורים על הגמבות. בגבעול השלישי מקשטים את המנה. שומרים במקרר עד להגשה.
פלפלים חריפים קלויים וממולאים
אוהבי החריף ייהנו מאוד ממתכון זה של רן שמואלי.
המרכיבים (ל-10 מנות, 2 פלפלים למתאבן):
20 פלפלים אדומים חריפים מוארכים (עדיף גדולים)
1/2 ק"ג גבינה לבנה 9% או 5%
100 גרם גבינת צאן קשה, מגוררת
עלים מ-3 ענפים של טימין
קורט מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מורידים בזהירות את החלק העליון של כל פלפל ומסלקים את הזרעים (הפלפל חייב להישאר שלם). קולים במחבת מרוחה בשמן או בגריל, עד שהם משנים צבע.
2. בקערה מערבבים גבינה לבנה, גבינת צאן, טימין, מלח ופלפל לפי הטעם, עד לקבלת מירקם אחיד ורך.
3. מכניסים לשקית זילוף, וממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף. אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון ושומרים במקרר או עד מועד ההגשה.
קיש פלפלים, צנוברים ורוקפור
זה מתכון הדגל שלי מפלפלים, או אם תרצו: קיש הדגל שלי. במקום רוקפור אפשר לשלב בו גבינה בולגרית, קוביות חלומי מטוגנות או גבינת עיזים חצי-קשה.
המרכיבים (ל- 8 מנות גדולות):
לבצק:
180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח לבן
1 ביצה
מעט מלח
1 כף מים קרים (לא חובה, רק אם הבצק מבקש)
למלית:
6-7 פלפלים: אדומים, כתומים, צהובים, ירוקים
שמן זית לטיגון
50 גרם צנוברים
120-130 גרם רוקפור / גבינה כחולה אחרת, כגון: דנאבלו
1 שמנת לבישול
1 ביצה
פלפל שחור גרוס גס
וגם:
מעט פרורי לחם
10-20 גרם פרמזן מגורר
כלים: תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון את חומרי הבצק עד להווצרות גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור בן שעה לפחות.
בינתיים חותכים פלפלים לרצועות דקיקות. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הפלפלים עד להתרככותם ולצריבה קלה. מוסיפים שמן זית לפי הצורך. מניחים במסננת מעל צלחת.
במחבת נקיה מחממים כפית שמן זית ומטגנים צנוברים תוך השגחה צמודה, עד להזהבה נאה. מעבירים מיידית לצלחת ועליה נייר סופג.
בודקים מה שלום הבצק במקרר, אם הוא קר ומוצק דיו ניתן לרדד אותו בתבנית פאי משומנת בשמן זית. מרדדים דק וקוטמים עודפי בצק. יתכן שישאר מעט בצק, ניתן לעטפו בניילון נצמד ולשמור במקפיא לאורך זמן רב. מכניסים את הקלתית המרודדת לחצי שעה במקפיא או שעה במקרר.
מחממים תנור לחום 180 מעלות צלזיוס.
מניחים על הקלתית המקוררת יריעת נייר אלומיניום ועליה מפזרים שעועיות יבשות אשר תשמשנה כמשקולות.
מכניסים את התבנית לתנור למשך 10 דקות. כעבור 10 דקות מסירים את נייר האלומיניום והשעועיות ובודקים מה שלום הבצק. אם הוא אפוי לגמרי או כמעט אפוי לגמרי – מוציאים אותו מן התנור, אם הוא אפוי בחציו – מחוררים חורים בעזרת מזלג ואופים אותו במשך 5 דקות נוספות, ללא נייר האלומיניום. מוציאים ומצננים.
מפזרים על הקלתית האפויה כף פרורי לחם, אשר יקלטו את הנוזלים מהמלית וימנעו מהקלתית להיות רטובה.
חותכים רוקפור לקוביות קטנות. מניחים בקערה: פלפלים מטוגנים, קוביות רוקפור וצנוברים. מוסיפים 1 ביצה טרופה, שמנת לבישול ומעט פלפל שחור גרוס גס. אין צורך להוסיף מלח שכן הרוקפור מלוח.
מפזרים את התערובת על הקלתית, מיישרים ומהדקים. מפזרים למעלה מעט פרמזן מגורר, מנקים את שולי התבנית בעזרת נייר מגבת ומכניסים לתנור לאפיה של כ25-40 דקות (תלוי בעצמת התנור), בחום בינוני (170-180 מעלות) עד להתייצבות הקיש ולהזהבה נאה של חלקו העליון.
פלפל ממולא
למילוי
10 יח פלפלים קטנים אדומים צהובים ירוקים ..ניתן גם חריף למי שאוהב
2 בצלים
200 גרם בשר טחון גס (צלעות בקר)
11/2 כוס אורז
1/3 כוס שמן
כפית פלפל שחור
כפית גדושה כמון
כפית מלח
1 כוס עגבניות מרוסקות (טריות)
3 כפות רסק עגבניות
¼ כוס מיץ לימון
כף סוכר
צרור שמיר קצוץ גס
1/2כפית שום כתוש
לרוטב
¼ כוס מיץ לימון
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
½ כוס עגבניות מרוסקות (טריות)
¼ כוס שמן
קורט מלח
אופן ההכנה:
לנקות את תוך הפלפלים
לקצוץ את הבצלים ולטגן אותם לקבלת גוון זהוב להוסיף אותו לכל מרכיבי המלית.
לשטוף את האורז ולהוסיף אותו לתערובת ולערבב הכל היטב. המילוי צריך להיות רטוב מאד.
מילוי ובישול
לצקת את הרוטב בתחתית הסיר. למלא את הפלפלים במלית, עד כדי 2/3 ולסדר אותם עומדים בצפיפות בסיר
לבשל כ- 20 דקות – על אש גבוהה. אחר כך להקטין את האש – בערך שעה.
להעביר לתבנית פיירקס- או חד פעמי – להשכיב את הפלפלים. לצקת מעל את הרוטב שנשאר בסיר ולהעביר לתנור שחומם ל-250 מעלות לכמה דקות לפני ההגשה.
לשים לב שיהיה הרבה רוטב לפני הבישול. הצעת הגשה: לקצוץ פטרוזילה ולשים מעל.
בתאבון