בית היוצר- מרכז מבקרים ואכסניית נוער שני מבנים מיוחדים, צמודים זה לזה, הנמצאים בצמוד לכביש 90 בכניסה לישוב נווה זוהר שבים המלח. במקור הוקמו במסגרת תכנית שיזם ראש המועצה האזורית תמר יהודה אלמוג להקמתם של שלושה מרכזי למידה לאורך ים המלח. (לבד ממנו תוכננו מרכז לימוד וחינוך למרגלות מצדה ובעין גדי.)
בית היוצר תוכנן על ידי אחד מגדולי האדריכלים של ישראל – שמואל מסטצ'קין , בוגר בית הספר באוהאוס שבגרמניה. הראשון שקיבל את אות יקיר האדריכלים, וב-2001 קיבל תעודת הוקרה מטעם עמותת האדריכלים על מפעל חייו. מסטצ'קין תכנן בין השאר את בית התרבות וחדר האוכל בקיבוץ עין גדי וגם שכונת מגורים, חוף רחצה ומרכזיית טלפונים בנווה זוהר.
בכל המבנים בולט השימוש בחומרים מקומיים וזמינים כמו אבן מקומית ובטון חשוף האופייני לתקופת שנות ה-60.
בקומה העליונה מרפסת תצפית פתוחה המקיפה את הבניין. במרכזה מה שנשאר ממודל תלת-ממדי של ים המלח וסביבתו. הקומה התחתונה מתוכננת כשני מפלסים כשבמרכז הקומה מפלס תחתון אליו יורדים במדרגות היכולות לשמש גם כמעין אמפיתיאטרון קטן. בקירות החיצוניים של קומה זו יש אשנבים בצורת טרפז הפוך המכניסים אור ואוויר שבחלקם החיצוני מותקן סורג ברזל בצורתו של ים המלח. הקירות החיצוניים של המבנה בנויים באלכסון קל היוצר אשליה של מבנה הדומה לספינה..
אכסניית הנוער הוקמה בצמוד למוזיאון באופן המשתלב עם תוואי הקרקע ההררי. הבניין בנוי על המדרון בצורה אלכסונית ובינו לבין בנין המוזיאון רחבה משותפת גדולה וטרסות אבן בנויות במורד המדרון. כל הקירות החיצוניים של המבנים מחופים באבן מקומית.
המוזיאון והאכסניה הצמודה ננטשו לפני כ-20 ועומדים כיום בישוב נווה זוהר הרוסים, מושחתים, מלוכלכים, לתפארת מדינת ישראל והמועצה האזורית תמר!
*נווה זוהר הוא יישוב קהילתי חילוני לחופי ים המלח, השייך למועצה אזורית תמר. היישוב שוכן מדרום לאזור המלונות של ים המלח שבעין בוקק והוא היישוב הנמוך בעולם. שמו ניתן לו על שם נחל זוהר שנשפך אל ים המלח בקרבתו ועל שם מצד זוהר הסמוך אליו ממערב. נווה זוהר תוכנן בשנות ה-60 של המאה ה-20 על ידי האדריכל שמואל מסטצ'קין וקם בשנת 1964 כיישוב עובדים עבור עובדי מפעלי ים המלח. כיום נמצאים בו בניין המועצה האזורית תמר ובית הספר היסודי האזורי תמר. לפי נתוני הלמ"ס לשנת 2019 בישוב 55 תושבים המנסים להתקיים גם מאירוח בצימרים. בימים אלו נבנתה הרחבה לישוב המתאכלסת לאיטה.