(צילום: באדיבות מועצת מיתר)
אליעזר בן יהודה – נכדו של מחייה השפה העברית הגיע לבקר לאחרונה בבית הספר "פסגות" שבמועצה המקומית מיתר. הביקור המיוחד נערך במסגרת שנת השפה העברית במערכת החינוך ובמהלכו נפגש אליעזר בן יהודה עם תלמידים מכל שכבות הגיל, ערך איתם שיחות וסיפר להם על סבו, חייו ופועלו. בן יהודה: "לסבי היה רעיון שידברו עברית בארץ ישראל והוא מימש אותו, המסר שלי אל הילדים הוא שאין דבר העומד בפני הרצון".
אורח מכובד ומיוחד הגיע לבקר לאחרונה בבית הספר "פסגות" שבמועצה המקומית מיתר: אליעזר בן יהודה, נכדו של מחייה השפה העברית.
הביקור נערך במסגרת שנת השפה העברית במערכת החינוך וכחלק מהפעילות השוטפת של בית הספר בנושא זה פנתה מנהלת בית הספר, עירית כהן אל בן יהודה והזמינה אותו לשוחח עם התלמידים.
כיום, בן יהודה הנכד מחלק את זמנו בין מגורים בירושלים למגורים בארה"ב. לאורך כל חייו הרצה בבתי ספר ובאוניברסיטאות ועסק בהוראת הלשון העברית. במהלך הביקור, ערך אליעזר בן יהודה שלושה מפגשים עם התלמידים על פי שכבות הגיל ושוחח עימם על חשיבות השפה ועל סבו ופועלו לקידום השפה העברית ולהפיכתה לשפה מדוברת בכל בית בישראל. הילדים התרגשו מאוד מנוכחותו, שאלו אותו שאלות והתענינו רבות בסיפור חייו.
במהלך המפגש, פנה אליעזר אל התלמידים ואמר: "לא באתי לכאן במטרה לספר לכם שאני נכדו של אליעזר בן יהודה, באתי לספר לכם שלסבי היה רעיון שידברו עברית בארץ ישראל והוא מימש את החזון שלו. המסר שלי אליכם ילדים, הוא ש"אין דבר העומד בפני הרצון".
בתגובה, הילדים הודו לבן יהודה על הביקור והצטלמו עימו. לאחר המפגש, ספרו הילדים כי מאד התרגשו לפגוש בן משפחה לאחת הדמויות המרכזיות בהיסטוריה של מדינת ישראל וכי בעקבות השיחה איתו הבינו את המשמעות של חיזוק ושימור השפה העברית.
עירית כהן, מנהלת בית הספר "פסגות": "מאוד שמחנו על הזכות לארח אותו. זו הייתה חוויה מאוד מיוחדת עבור הילדים לשמוע ממקור ראשון את הסיפור המשפחתי והאישי של אליעזר בן יהודה. נחמד לפגוש באמצע הדרך אנשים טובים כמוהו שבאים ותורמים מזמנם וממרצם כדי לחנך לערכים יהודיים, ציוניים ואזרחיים".
ראש מועצת מיתר, אבנר בן גרא: "אנו במיתר רואים בשפה העברית נדבך מאוד חשוב וחיוני בחיי הקהילה. הכרת השפה העברית הינה נושא לאומי שבמשך שנים נסוג ואנו שמחים להוביל בהטמעת השפה העברית בקרב ילדנו. אנו מודים לאליעזר בן יהודה, נכדו של מחייה השפה העברית על שכיבד אותנו בנוכחותו".