31 מזרח - הפורטל לתיירות וקהילה של הנגב המזרחי

31 East - The Portal for Tourism and Community in the Eastern Negev

חיפוש
סגור
  • לאן השבוע לוח פעילויות ואירועים
  • טיולים בנגב

    אביזרים למטיילים

    הסעות

    טיולי פריחה בדרום

    מדריכי טיול לג'יפים

    מסלולי אופניים

    מסלולים לג'יפאים

    סיור במפעלים

    שביל ישראל

    תחנות מידע למטייל

    אפליקציות וטלפונים חיוניים

    הפקות אירועים בטבע

    טיולי שיטפונות בנגב

    מדריכי טיולים

    מסלולי טיולים עם מכוניות

    מעיינות, גבים ובריכות מים

    סנפלינג

    שבילי טיול בנגב

    גנים לאומיים ועתיקות

    טיולי אומנות

    יערות הקרן הקיימת לישראל

    כללי התנהגות

    מידע חירום יחידת חו"ה

    מסלולים במדבר יהודה

    מצפורים

    ריינג'רים וטרקטורונים

  • צימרים בדרום

    צימרים ובתי מלון

    לינת שטח- חאן לינה, אוהלי אירוח, חניוני אוהלים, חניוני לילה

    בתי ספר שדה ואכסניות נוער

    מלאכי שביל ישראל

  • אטרקציות בדרום

    אירוח בדואי

    מוזיאונים לעתיקות ולאומנות

    מצפי כוכבים ניידים

    השכרת אופניים

    מנחתים

    פיינטבול ומועדון קליעה בדרום

    כדור פורח

    מצדה (חיזיון או וקול + סופר סת"ם)

    רכיבה על גמלים וסוסים

  • דברים לעשות

    אירועים עונתיים

    חנויות יצירה

    יקבים בדרום

    בתי אירוח

    חנויות מפעל

    סדנאות ODT והפעלות בשטח

    גלריות ואומנים

    טיפולים אלטרנטיביים וקוסמטיקה

    סיורים חקלאיים וסיורים מודרכים

  • איפה אוכלים

    גלידריות

    פיצריות

    מסעדות

    קייטרינג לאירועים פרטיים ולמטיילים בשטח

    פאבים

  • מפה למטיילים
  • חבילות טיול
  • צור קשר
צור קשר - Contact Us
חיפוש
סגור
  • לאן השבוע לוח פעילויות ואירועים
  • טיולים בנגב
  • צימרים בדרום
  • אטרקציות בדרום
  • דברים לעשות
  • איפה אוכלים
  • מפה למטיילים
  • חבילות טיול
  • צור קשר
תפריט
  • לאן השבוע לוח פעילויות ואירועים
  • טיולים בנגב
  • צימרים בדרום
  • אטרקציות בדרום
  • דברים לעשות
  • איפה אוכלים
  • מפה למטיילים
  • חבילות טיול
  • צור קשר

לאן
השבוע

טיולים
בנגב

צימרים
בדרום

אטרקציות
בדרום

דברים
לעשות

איפה
אוכלים

מפה
למטיילים

חבילות
טיול

ראשי » חדשות קהילתיות » אורות של חנוכה- מרכז עזרה למרפא של הרב פירר בשדרות

אורות של חנוכה- מרכז עזרה למרפא של הרב פירר בשדרות

24/12/2019 10:31 אין תגובות
  • קומה לזיכרו של דניאל פומרנץ ז"ל צילום-ענת רסקין
  • לובי מרכז עזרה למרפא בשדרות צילום-ענת רסקין
  • מבט מהגינה לאולם הפיזיותרפיה צילום-ענת רסקין
  • הצוות המקצועי באולם הפיזיותרפיה המאובזר צילום-ענת רסקין
  • מרפסת רחבה לטופת מטופלים ומלוויהם במרכז עזרה למרפא בדרות צילום-ענת רסקין
  • טיפול שיקומי בעזרת גינון במרכז לעזרה ומרפא בשדרות צילום-ענת רסקין
  • מכשיר של נאס"א במרכז עזרה למרפא בשדרות צילום-ענת רסקין
  • אולם פיזיותרפיה רחב ומאובזר במרכז עזרה למרפא בשדרות צילום-ענת רסקין
מצוות הדלקת נרות החנוכה מקורה ברצון לפרסם את הנס באמצעות הדלקת הנר המאיר כלפי רשות הרבים באור בהיר אך מובחן. הפעילות השיקומית הענפה הניתנת בחינם לכול פונה ב"מרכז עזרה למרפא" בשדרות מפרסמת את ניצחון הרוח על קשיי המציאות הפיזית וחולייה, ומאירה ברשות הרבים באור מובחן ובהיר המשמש סימן דרך לקהל..

מאת: ענת רסקין

תאונה, מחלה, פיגוע, מלחמה ואפילו מתח חריג לאורך זמן יכולים לפגוע בגוף ובנפש שלנו ולשאיר אותנו עם מוגבלויות. בעקבות זאת יש צורך לשקם, לשחזר, לבנות מחדש את יכולותינו מתוך כוונה שנהיה כמה שיותר עצמאיים ונוכל להשתלב בחיי החברה והעבודה ולזכות באיכות חיים.

למרבה הצער מצב מערכת הבריאות בישראל בכי רע. מערכת הבריאות בארץ בקריסה ותושבי הדרום בוודאי מרגישים זאת ביתר שאת עם מחסור גדול ברופאים, אחיות, צוותים פרה-רפואיים וזמני המתנה ארוכים לתורים לרופאים מקצועיים. בכל הדרום אין מרכז שיקום-יום!* אך יש אור בקצה המנהרה…

במרכז שדרות הוקם מבנה גדול, רחב ידיים, מואר, מטופח ומרשים שכל מטרתו היא הענקת טיפול שיקומי-מקצועי, חינם, לאנשים שזקוקים לו-  "המרכז לעזרה ומרפא" של הרב פירר.

שיקום הוא תהליך אינטנסיבי בו משתתפים אנשי מקצוע מגוונים לצורך מיצוי הפוטנציאל. נעשה ניסיון לשחזר בצורה המיטבית את היכולות הקודמות ותוך כדי לפתח אצל הנפגע אסטרטגיות התמודדות ופיצוי עם היכולות שנותרו או שוקמו בחלקן. בתהליך השיקום מדגישים את נקודות החזקה ואת הצדדים הבריאים ולא את הצדדים הפגועים.

 על פי הגדרת ארגון הבריאות העולמי (2001 WHO ) שיקום הנו מודל ביו-פסיכוסוציאלי, תהליך התפתחותי, מקצוע רפואי רב תחומי של שיקום רפואי ותפקודי של אנשים עם מגבלות. פגיעה בחלק אחד של הגוף תשפיע על חלקים אחרים לכן הגישה השיקומית היא כוללנית, אינטגרטיבית והוליסטית. יש צורך בבסיס מוסרי חברתי-ליברלי והומאני כתנאי לשיקום אמתי. שיקום הוא פונקציה של דאגת הכלל (המדינה והחברה) לפרט.

מרכז עזרה למרפא של הרב פירר בשדרות צילום-ענת רסקין

"לעזור לצבור איפה שהמדינה לא נמצאת"
זה המוטו של הרב פירר (יועץ רפואי, מקים אגודת "עזרה למרפא". חתן פרס ישראל לשנת 1997) "המרכז לעזרה ומרפא" בשדרות הינו אגודת מלכ"ר הנתמכת ופועלת בכספי תורמים. הרב גייס 50 מש"ח לפתוח הנגב ובריאות תושבי הדרום ובפברואר 2017 נפתח המרכז בשדרות בכוונה תחילה להאדיר את קרנה של העיר. ראש עיריית שדרות לשעבר דוד בוסקילה, תרם את השטח והמרכז מעניק יעוץ רפואי של הרב פירר ומהווה מרכז שיקום יום פרה-רפואי (ללא אשפוז, אחיות או רופאים) הפועל בראייה הוליסטית, כך שכל הטיפולים ניתנים תחת קורת גג אחת: פיזיותרפיה, הידרותרפיה, טיפול בעיסוק, קלינאית תקשורת, עובדת סוציאלית, גינון טיפולי, מטבח טיפולי, אומנות. כל זאת ללא תשלום וללא צורך בטופס 17 המפורסם של קופ"ח.

טיפול באומנות צילום-ענת רסקין

במרכז מועסקים 45 אנשי צוות,  90% הן נשים. בעיקר אנשים מלכיש, ב"ש ומעט מהקבוצים באזור. מנהלת המערך הסוציאלי, לירז, היא בת שדרות וגרה בשדרות, עפרי שמעבירה סדנאות קרמיקה מגיעה מנתיב העשרה וכרמי מגיעה מבית קמה. מאז שנפתח ב-2017 עברו במרכז למעלה מ-2700 מטופלים, כ-600 מטופלים מידי חודש. מתקבלים תינוקות בני 3 חודשים והזוג הקשיש ביותר היו בני 97 ו-99 שהגיעו יחדיו לטיפולים.

קרין כהן מרכז עזרה למרפא בשדרות צילום-יחצ

קרין כהן מנהלת "מרכז עזרה למרפא" היא גמלאית של מערכת הביטחון, אחרי 30 שנות פעילות במשרד רוה"מ. היא גרה במרכז ומגיעה לשדרות לעבודה עם "תחושת שליחות ואמונה במפעל חייו של הרב פירר למען תושבי הדרום". "זו פילנתרופיה מטורפת" היא מציינת. קרין נקלעה לפרויקט במקרה כאשר הצטרפה לחברה שהייתה פעילה בו והחליטה שהיא מוכרחה לקחת חלק בו. כמנהלת ומקימה היא גייסה כוח אדם, ערכה את הצטיידות המרכז, עקבה אחר תכניות המחשוב וביחד עם הצוות הרימו את המקום. היא מספרת שראש העיר שדרות אלון דוידי "מוקיר ומודה" והיא עצמה מצאה בשדרות בית שני ולדבריה מתדלקת, עושה קניות, הולכת לסנדלר, מזמינה קייטרינג מקומי ומפנה מבקרים מחו"ל למארחות מקומיות, "ממש חיה את המקום".

באופן רגיל מקבלים מטופלים הזקוקים לשיקום 12 טיפולי פיזיותרפיה אך לא תמיד זה מספיק עבור שיקום ולמטופלים אין לאן לפנות בהמשך. המרכז בשדרות מהווה מעגל שני לשיקום וחזרה לפעילות ומציע מגוון טיפולים. אלא שדווקא אנשי צוות פרה-רפואיים אלו "זו משימה קשה למצוא דרום". "קלינאי תקשורת חסרים באופן כללי בכל הארץ, גם מרפאים בעיסוק בתחום הנוירולוגי קשה למצוא.. מצב השיקום הנוירולוגי בדרום קשה כולם נלחמים על אותו מאגר מטפלים" אומרת בצער קרין כהן מנהלת מרכז עזרה למרפא ושולחת מסר: "נשמח לקלוט מטפלים בכל גיל מעולם השיקום הנוירולוגי או השיקום הקוגניטיבי!"

הצוות המקצועי באולם הפיזיותרפיה המאובזר צילום-ענת רסקין

במרכז בשדרות מטפלים בעלי ותק מקצועי משמשים גם כחונכים של מתמחים מהאוניברסיטאות ואפשר לעשות התמחויות בפיזיותרפיה, הידרותרפיה וקלינאות תקשורת. כך שהמרכז תורם לא רק בהעסקה של תושבי הדרום אלא גם בהכשרת אנשי מקצוע לעתיד..

כבניין ציבורי בשדרות הנתונה למתקפות טילים המרכז ממוגן לחלוטין ובנוסף יש ממ"דים בכל קומה וקומת מרתף גדולה ממוגנת. עבי קיר הכניסה למשל הפונה לכיוון עזה הוא 40-50 ס"מ בטון ועבי קשת הכניסה 70 ס"מ. "כבר קרה שנפלו טילים על הכביש ממול" אומרת קרין שכבר פעמיים נכחה במקום בזמן אזעקת "צבע אדום". קומת הכניסה במרכז נקראת ע"ש חייל שנהרג במבצע צוק איתן, דניאל פומרנץ לוחם ומפקד בגולני.

המחלה השכיחה בשדרות והסביבה היא פיברומיאלגיה
פוסט-טראומה מתבטאת באופנים שונים ואחת המחלות השכיחות בשדרות והסביבה היא פיברומיאלגיה. במרכז מטפלים כיום ב-250 מטופלים/ות בעיקר נשים צעירות שגופן כואב בעקבות סטרס קיצוני הנובע מהמצב הביטחוני המתמשך ביישובי עוטף עזה. ביטוח לאומי כבר הכיר במחלה ופעמיים בשבוע יש קבוצות המגיעות לחצי יום שיקומי ל-4-5 טיפולים הכוללים גם פעילות בבריכה המחוממת ל-34 מעלות צלזיוס. הבריכה על טיפולי ההידרותרפיה שבה פועלת 5 ימים בשבוע בין השעות 08:00-20:00 וכל טיפול אורך חצי שעה, והיא מופרדת בזמנים לנשים וגברים. רמפות שונות, רצפה מתכווננת ואפילו מנוף, עולים ויורדים בכדי לעזור לאנשים עם מוגבלויות להיכנס למים בקלות ובבטחה. במתחם הבריכה גם 10 מלתחות אישיות ומונגשות להשלמת החוויה.

טיפולים בהידרותרפיה בבריכת המרכז לעזרה למרפא צילום-ענת רסקין

אולם הפיזיותרפיה המאובזר של המרכז מואר באור טבעי אודות לקיר החלונות ממנו גם אפשר להשקיף על הגינה הקטנה הצמודה. באולם חללי טיפול פרטיים, מגוון מכשירים כולל מכשיר שפותח ע"י נאס"א אשר מאפשר לאנשים שלא יכולים להניע את רגליהם להיכנס למכנסיים מיוחדים המבטלים את כוח הכבידה ומאפשרים הנעת הרגליים וחיזוק השרירים. המקום מאויש בצוות מטפלות חביב ומקצועי.

חדר "סנוזלן" הנו מרחב טיפולי עם גרייה רב-חושית המאפשר למטפל לקבוע את האיזון בין רגיעה לעוררות המטופל והוא מיועד בעיקר לילדים על הרצף האוטיסטי בטיפולים פרטניים. כאשר מחשיכים את החדר מופיעים כוכבי אור המרחפים בחלל, דמויות מוארות בצבעים ומבחנות מים גדולות מבעבעות בבועות שביניהן שטים בנחת דגים. המבקר ממש נכנס לעולם קסום של צבע ואור. והילדים לומדים מיומנויות חישה בסיסיות.

חדר סנוזלן במרכז עזרה למרפא בשדרות צילום-ענת רסקין

קומה עם אולמות להרצאות וטיפולים קבוצתיים מאפשרת לערוך למשל טיפול קבוצתי ברקוד לחולי פרקינסון, טיפול שנמצא כמעקב את התפתחות המחלה. אנשים לאחר אירוע מוחי מטופלים גם באמצעות משחק בקבוצת כדורסל.

מי יכול להתקבל לטיפולים ב"מרכז עזרה למרפא"?
"כל אדם יכול לפנות באופן אישי בבקשה להתקבל. מועדי ההמתנה קצרים", מבטיחה קרין המנהלת. שבועיים עד שלושה שבועות. אין ספק שזה שינוי גדול לעומת חודשי ההמתנה הארוכים שיש להמתין בדרום לרופא מקצועי או לבדיקות MRI למשל.

אנשים מגיעים מאזור נס ציונה ועד אשדוד דרום- מהנגב המערבי, מעוטף עזה, מהנגב המזרחי (דימונה וערד), מלכיש, מבאר שבע, אשדוד ואשקלון. דתיים וחילוניים, יהודים וערבים, עניים ועשירים. הטיפולים ניתנים חינם! אמנם יש להצטייד בהפניית רופא המציין שהמטופל מיועד לשיקום וכשיר לבצעו בהתאם למצבו הרפואי, אבל אין צורך בטופס 17 ! עם זאת התנאים הבסיסיים לקבלה הם: קיומה של מוטיבציה אישית לשיקום של המטופל, אבחון שהוא בר שיקום וכן יכולת הגעה עצמית, שכן אין המרכז נותן שירותי הסעות אלא במקרים חריגים מאד של מוגבלות ואז יש 3 אמבולנסים באזור הדרום שיכולים לסייע.

את החומר הרפואי מגישים למנהלת השיקומית שמעיינת בו ומזמינה לאבחון של חצי יום בו נקבע מהות הטיפול והיקפו. במינימום- 3 חודשים, פעמיים בשבוע. כשרוב הטיפולים אורכים שעה (ולא חצי שעה כמקובל במקומות אחרים) ויש גם מטופלים הנמצאים במקום לאורך שלוש שנים..

בישיבות הצוות דנים ביעדי השיקום ובני המשפחה שותפים לדיון ומקבלים עדכונים קבועים על מצב המטופל ואיך להמשיך הטיפול בבית. במרכז מודעים למאמץ הנדרש מבן משפחה לטפל בחולה בבית ולכן גם להם יש קבוצות תמיכה במרכז. הדאגה למלווים לא מסתיימת בכך ובמרכז יש אולם המתנה מצויד בפינת קפה, ספרים ומחשבים. ממול למרכז יש גן שעשועים גדול ומרכז שדרות על החנויות והמסעדות נמצא בטווח יד. אם מטופל זקוק למלווה צמוד בזמן הטיפול בבריכה אפשר לצטרפו ולהיות לעזר (כפוף להפרדה מגדרית).

חולות פיברומיאלגיה מודות לטיפול במרכז עזרה למרפא צילום-ענת רסקין

כל-כך טוב למטופלים עד שלירז מנהלת המערך הסוציאלי טוענת שהכי קשה להם זו "הפרידה. קשה להם לעזוב אחרי הטיפולים. זה מקשה על תהליכי השיקום וקשה להם לחזור לקהילה". לכן החליטו במרכז שאולם הפיזיותרפיה יהפוך אחה"צ לחדר כושר שיקומי בהשגחת פיזיותרפיסטים וכך אנשים שעברו שיקום במרכז יכולים להמשיך ולהגיע ולשמור על פעילות ועל קשר. "כך הפרידה לא ממשית". גם הטבה זו ניתנת בחינם.

המרכז משתדל לא להיכנס לתחומי עשייה ופעילות של מחלקת הרווחה בעיר או "חוסן" המטפלים בקשיים בעקבות אירועים ביטחוניים אומרת קרין, "אבל יש שיתופי פעולה ואם צריך ואפשר הם מקבלים אנשים לטיפולים במרכז".

"מרכז עזרה למרפא" בשדרות הוא מקום שמחמם את הלב בפעילותו הנדבנית ללא תמורה, בנוסף לעזרתו הממשית. בצמידות לחג החנוכה אפשר לברך על הַנִּסִּים וְעַל הַתְּשׁוּעוֹת וְעַל הַנִּפְלָאוֹת ולומר תודה שהמרכז עם הרב פירר והצוות הרפואי מגרשים את החושך עבור לא מעט אנשים! חג שמח ויישר כוח! 

כתובת: מרכז עזרה למרפא, שדרות, רח' בגין 40 (בפועל בגלל שינויי שמות הרחובות- רח' יצחק שמיר פינת אריאל שרון) טלפון: 08-9969700

  • *בבי"ח סורוקה ב"ש מתוכנן אשפוז שיקומי עם 20 מיטות,  בבי"ח ברזילי באשקלון יש בניין לאשפוז שיקומי עם כ-30 מיטות, ב"עלי נגב" בונים כיום בי"ח שיקומי עם אשפוז וטיפול של אחיות. במכללת אחווה יש מסלול לקלינאי תקשורת, באוניברסיטת בן גוריון יש מסלול לימודים לפיזיותרפיה אך עדיין יש מחסור בבעלי מקצוע והמרכז בשדרות הוא מרכז יחידי לשיקום יום)

 

הרב פירר התנדבות בדרום מרכז עזרה למרפא שדרות שיקום יום בדרום שיקום יום פרה-רפואי שירותי רפואה בנגב
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

מזג האויר לשבוע הקרוב

ערד - טיולי כוכב

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

טיולים בנגב

צימרים בדרום

אטרקציות בדרום

דברים לעשות

איפה אוכלים

לחץ כאן
לחץ כאן

חדשות קהילתיות

חדשות ופוליטיקה

חדשות סביבה

חדשות יומן חילוץ והצלה

חדשות תיירות

מגזינים אלקטרוניים

סרטונים

התאמת
חבילות
תיור >>

כתיבת
תוכן >>

אודות פורטל מזרח 31

באתר מידע על אזור הנגב המזרחי: טיולים, אטרקציות לכל המשפחה, מקומות לינה, אומנים ואומנות וכמובן כתבות על קהילה וסביבה. אתם מוזמנים להיכנס, להתעדכן ולהתרשם!
קרא עוד אודותינו >>

מדורים באתר

טיולים בנגב

צימרים בדרום

אטרקציות בדרום

דברים לעשות

איפה אוכלים

  • טיולים בנגב
  • צימרים בדרום
  • אטרקציות בדרום
  • דברים לעשות
  • איפה אוכלים
תפריט
  • טיולים בנגב
  • צימרים בדרום
  • אטרקציות בדרום
  • דברים לעשות
  • איפה אוכלים

מידע שימושי

קישורים חשובים

כתיבת תוכן

התאמת חבילות תיור

מפה למטיילים

אפליקציות ומספרי טלפון חיוניים

  • קישורים חשובים
  • כתיבת תוכן
  • התאמת חבילות תיור
  • מפה למטיילים
  • אפליקציות ומספרי טלפון חיוניים
תפריט
  • קישורים חשובים
  • כתיבת תוכן
  • התאמת חבילות תיור
  • מפה למטיילים
  • אפליקציות ומספרי טלפון חיוניים

פופלארי

ראיון עם מפקד יחידת חילוץ ערד אורי קוצר-סיכום שנת 2020

חדש- איסור שימוש בכלים חד-פעמיים בגנים הלאומיים של רשות הטבע והגנים

חאן בקעת הקנאים בערד- אירוח מדברי לקבוצות מטיילים

למרות משבר הקורונה- ירוחם בתהליכי פיתוח מואצים בשנת 2021

© כל הזכויות שמורות למזרח 31

  • ראשי
  • אודות
  • תקנון האתר
  • צור קשר
  • רישום לניוזלטר
תפריט
  • ראשי
  • אודות
  • תקנון האתר
  • צור קשר
  • רישום לניוזלטר
אתר זה נבנה ע"י יולי פיתוח וקידום אתרים

מתכננים טיול? 
סגרתם עם עוד משפחות או חברים?
מחפשים מה ולאן?

קבלו, טיול כבקשתכם:

  • אירוח מפנק בצימרים בלב מדבר / לינת שטח
  • המלצות על מסלולי טיול באזור
  • המלצות על אטרקציות באזור
  • שילוב של סיורי תוכן מיוחדים בתשלום
  • שילוב של סדנאות מיוחדות בתשלום
  • אפשרות לארוחות מפנקות (גם בשטח) בתשלום
  • הכרות עם חיי הבדואים ומפגשים אותנטיים

חבילות טיול מותאמות אישית לצרכיכם ולהנאתכם!
התקשרו לענת – המקור למידע על טיול באזור ערד והנגב המזרחי
054-3169791 או באתר www.goarad.co.il

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן